La 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic aposta per la descoberta en la seva programació

La 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic aposta per la descoberta en la seva programació
16/06/2015 Redactor

Avui s’ha presentat la programació de la 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic. En paraules del conseller de Cultura, Ferran Mascarell,  “el Mercat és estratègic per al Departament de Cultura. S’ha d’entendre com un espai de contractació, perquè el mercat musical català necessita espais de trobada entre els artistes que volen expressar-se i tots els professionals que es dediquen a programar música. I a la vegada, és un gran aparador artístic”. Anna Erra, alcadessa de Vic, ha destacat el gran impacte econòmic que suposa el Mercat, que genera riquesa a la ciutat i la comarca per valor superior als 6 milions d’euros i un total de 42 llocs de treball directes i indirectes.

L’edició d’enguany fa una aposta clara per la descoberta, convidant públic i programadors a escoltar artistes inèdits, nous formats i  propostes que reformulen gèneres. Bona mostra d’aquest esperit és el concert inaugural, l’actuació conjunta del portuguès António Zambujo amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, una producció del mercat on l’estrella del neofado i renovador de la música portuguesa oferirà el seu repertori amb nous arranjaments escrits per a l’ocasió.

Estrenes i concerts inèdits

En el capítol d’estrenes, Vic compta enguany amb les de Soleá Morente, Ramon Mirabet, Bikimel, Egon Soda, Inspira, Mourn, Bremen, La Soul Machine al llarg dels tres primers dies de mercat. Nous també són els projectes d’Electrorumbaiao, la nova línia de fusió endegada per DJ Panko, la coproducció del mercat amb Carles Benavent Ensemble, i el repertori que posaran en escena Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbanch. Visiten Vic amb disc nou sota el braç Aspencat, Canteca de Macao, Xabier Díaz, Pistola i Arianna Puello.

També es veurà per primera vegada el premi Puig-Porret 2014, i co-producció del MMVV i el Taller de Músics, Cants Oblidats. El llegat dels cantadors gitanos catalans. Es tracta d’un projecte que explora les arrels del cant a casa nostra i que descobreix al públic una de les seves principals figures, Joan Clota “Nen”.

El MMVV porta artistes inèdits a l’Estat: la poderosa veu de la capverdiana Elida Almeida, la guitarra d’una sola corda del jamaicà Brushy One String i l’electrònica de JoyCut.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*