‘Milestone Project’, l’èxit d’una jornada festiva dedicada a l’art urbà

‘Milestone Project’, l’èxit d’una jornada festiva dedicada a l’art urbà
16/06/2015 Redactor

Amb la seva proposta singular i transversal, Milestone Project Girona va arrencar la seva quarta edició el dissabte 13 de juny a la plaça de l’Assumpció amb una intensa programació multidisciplinària adreçada a tots els públics.

A primera hora del matí, es va donar el tret de sortida a la jornada d’activitats amb l’inici de la fira d’art. El Mercat de la Volta ‘Art KM 0’ situat al bell mig de la plaça i dedicat a l’art, l’artesania i el disseny, promovent el contacte directe entre creadors i visitants, amb activitats culturals durant tota la jornada: música en viu, pintura mural, construccions efímeres, i jocs i tallers dedicats especialment als més petits. La Volta, organitzadora de la fira, és una iniciativa impulsada pel Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona que ofereix, mitjançant una convocatòria pública, lloguers simbòlics a propostes artístiques de quilòmetre zero de la ciutat.

Per altra banda, al llarg de tot el dia, es realitzà una acció pictòrica que va consistir en pintar unes estructures cúbiques, de gran format i avançada tecnologia, formades per 4 grans llenços 2.70 x 3.50m. Artistes locals com Tahual, Ome, Jofre Oliveras i Cristina Lliurat van ser els encarregats d’intervenir l’estructura en el marc de la jornada inaugural.

Els més petits també van gaudir de la inauguració del festival amb una activitat pensada per ells exclusivament. A partir de caixes de cartró, que poden agrupar-se formant diverses estructures segons la imaginació dels infants, es proposa que pintin de manera lliure, amb la supervisió d’un monitor, utilitzant els sprays sobre la senzilla però versàtil superfície de les caixes. La inauguració és també el marc idea per donar el tret de sortida als diversos tallers artístics que programa el festival, que comprenen diversos temes, des del vídeo i la fotografia urbana fins a les tècniques de serigrafia i estampació.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*