El CLUB CAPITOL presenta “PATENTE DE CORSO”, un “tratado ibérico del hijoputismo”

El CLUB CAPITOL presenta “PATENTE DE CORSO”, un “tratado ibérico del hijoputismo”
30/07/2015 Redactor

Interpretada per ALFONSO SÁNCHEZ i ALBERTO LÓPEZ, coneguts per la sèrie ‘Allí abajo’, “PATENTE DE CORSO” narra amb humor la història de dos curiosos personatges: Luciano i Mariano. El primer té una patent de cors autèntica amb la qual assegura que es pot estafar, robar, malversar, saquejar i desfalcar, i que vol vendre; i l’altre és un ciutadà fart d’estar fart, a qui la vida l’ha tractat de forma despietada, que vol comprar la patent de cors “per esdevenir un fill de la gran puta”.

Luciano li assegura a Mariano de ser un cabró no és tan fàcil com sembla i s’ofereix a ensenyar-li. A partir d’aquí, es entaula una relació entre els dos personatges que serveix per mostrar un mosaic de miralls, en els trossets podem veure el reflex de parts de nosaltres mateixos i de la nostra societat, “que sembla haver entrat en permanent bucle, que sembla eternament cíclica “, segons el seu autor”.

PATENT DE CORS neix amb la intenció de sondejar, de furgar, de jugar amb els cànons i amb els gèneres (l’obra es mou a mig camí entre el musical i els “monòlegs a dues veus”). Es tracta d’un “experiment” singular que utilitza com a base articles periodístics creant una posada en escena anàrquica, de vegades estrident, altres gamberra, a estones poètica i emotiva, però en tot moment 100% còmica.

Sánchez confessa que l’espectacle beu de Brook, de Fabre, de Becket, de Bernstein, de Burgess, de Paco de la Zaranda, de Galván, del Club de la Comèdia, de Los Compadres i fins de Chiquito de la Calzada. “En fi, de tot el que m’agrada i tot el que sóc”, afirma.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*