Estrena mundial de Dead Slow Ahead, de Mauro Herce, al Film Festival Locarno

Estrena mundial de Dead Slow Ahead, de Mauro Herce, al Film Festival Locarno
30/07/2015 Redactor

El prestigiós festival suís de cinema d’autor acollirà l’estrena de l’opera prima de Mauro Herce Mira, Dead Slow Ahead. La producción catalana ha estat escollida per participar l’11 d’agost en la secció oficial “Cineastes del present”, dedicada a directors emergents. Dead Slow Ahead és el retrat d’un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. La 68ena edició del Film Festival Locarno convertirà la ciutat suïssa en la capital mundial del cinema d’autor durant onze dies, del 5 al 15 d’agost.

Nanouk Films, una productora catalana amb experiència consolidada en el documental, amb treballs com Bugarach o Els anys salvatges, produeix Dead Slow Ahead juntament amb El Viaje Films, Bocalupo Films i Televisió de Catalunya com a coproductora. El títol del documental fa referència al terme en nàutica per parlar de la velocitat mínima per avançar sense arribar a aturar-se.

Sinopsi

Un vaixell de càrrega travessa l’oceà. El ritme hipnòtic dels seus engranatges revela el moviment continu de la maquinària que devora els seus treballadors: els últims gestos de comerç dels vells mariners desapareixen sota el ritme mecànic i impersonal del neocapitalisme del segle XXI. Potser és un vaixell a la deriva, o potser només l’últim exemple d’una espècie en perill d’extinció. “Dead Slow Ahead” és un retrat febril i al·lucinatori de la maquinària que ha aclaparat els homes que hi viuen: ja no saben si estan operant la màquina o si és al revés.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*