Arriba l’esperada Festa d’Estiu del Cinema Català 2015

Arriba l’esperada Festa d’Estiu del Cinema Català 2015
01/07/2015 Redactor

La Festa d’Estiu del Cinema Català 2015 és una de les cites més esperades de l’inici de la temporada estival. L’Acadèmia reuneix als seus 411 membres i representants del sector,  institucions i mitjans per fer balanç del darrer any i compartir els projectes i estrenes de la propera temporada. Els professionals més destacats del món del cinema, cineastes consolidats i valors emergents, actors, tècnics i productors, assisteixen a la Festa on es polsarà  en favor de la creació, impuls i consolidació d’unes relacions que són vitals per a la bona salut del sector. la Festa ja compta amb una llarga llista de convidats amb assistència confirmada, entre els quals es troben algunes cares conegudes pel públic, ja sigui directament relacionades amb el cinema o amb el món de la cultura en general.

Entre elles podem trobar-hi personalitats com els actors i actrius, Dafnis Balduz, Cristina Brondo, Nil Cardoner, Aina Clotet,  Valentí Closas, Francesc Colomer, Borja Espinosa, Miquel Fernández,Aura Garrido, Alain Hernández, Maxi Iglesias, Ferran Lahoz, Ruth Llopis, Xavi Lite, Vicky Luengo, Natalia de Molina, Irene Montalà, Andrea Montoro, Biel Montoro, Marc Martínez, Lluís Marco, Carlos Martínez, Ann Perelló, Andrew Tarbet, Betsy Túrnez, David Verdaguer, o les dues presentadores Melina Matthews i Maria Molins. També les directores, directors i guionistesMarcel Barrena, Gonzalo Bendala, Jordi Cadena, Elena Trapé, Aritz Cirbián, Marc Crehuet, Lluís Danès, Ventura Durall, Lluís Galter, Kike Maíllo, Mireia Ros, Dani de la Orden, Sergi Pérez, Xavi Puebla, Francesc Relea, Maria Ripoll, Albert Solé, Ramon Térmens, Carles Torras, Elena Trapé, David Victori o Lydia  Zimmermann, Claudio Zulian, entre molts d’altres, faran acte de presència a la VII Festa d’Estiu del Cinema Català. De la mateixa manera, productors i productores com Alberto Aranda, Tània Balló, Victòria Borras, Ferran Cera, Oriol Cortacans, Marta Esteban,Marta Figueras, Tono Folguera, German García, Oriol Maymó, Antonia Nava, Loris Omedes, Paco Poch, Míriam Porté, Marc Roma, Anna Soler-Pont, i representants institucionals com Carles Combarros (diputat adjunt en funcions de Cultura de la Diputació de Barcelona), Francisco Vargas (Director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICEC), Marçal Cebrian (president del GAC), Carles Duarte(president del CoNCA), Raimon Masllorens (director de PROA), Esteve Riambau (director de la Filmoteca de Catalunya), Camilo Tarrazón (President Gremi Empresaris Cinemes), Jordi Serra (cap de continguts de TV3) o Sergi Vicente (director de BTV), entre molts d’altres, seran presents a la Festa.

Enguany la Festa d’Estiu del Cinema Català se celebrarà al Boo Beach Club & Restaurant, a l’espigó de Bac de Roda. Els convidats estan convocats a les 20h perquè gaudexin de la caiguda del dia a la vora del mar, es trobin i parlin. L’acte, presentat per les acadèmiques Maria Molins i Melina Matthews, començarà a les 22h, quan sigui fosc.  S’anunciaran les properes estrenes de produccions catalanes -72- així com les que han estat premiades en festivals i mostres internacionals -48 produccions i 119 premis-. També es destacaran els professionals que han format part de jurats en festivals d’arreu del món -23- i s’anunciarà el guanyador del III Premi Pepón Coromina, que s’atorga a les iniciatives cinematogràfiques més arriscades i rellevants de l’any, que rebrà el guardó signat aquest any per Curro Claret. Tot plegat, una nit de lluna plena, per afavorir els encontres i els contactes, per veure i ser vist, en un escenari barceloní d’excepció, amb el segell de  i gaudint de l’ambient sempre plàcid de la Festa d’Estiu organitzada per l’ACC.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*