“Les amistats traïdes” una novel·la de David Nel·lo

“Les amistats traïdes” una novel·la de David Nel·lo
14/02/2020 Redactor

Una novel·la sobre l’amistat, l’amor i els límits de l’ambició.

Després de la mort del seu pare, Salvador Togores, traductor literari, se’n va a Suïssa, a fer una estada en una residència de traductors. Allí, per sorpresa, trobarà el famosíssim escriptor Bachtel, desaparegut de la circulació des de feia molts anys. En una altra època, Bachtel havia estat un amic íntim de la família de Togores, especialment del seu pare. Durant un seguit de nits, Bachtel li revela la història de la seva vida i el perquè de la seva fugida.

David Nel·lo escriu una història sobre l’ambició i el preu de l’èxit, sobre la literatura i la fama, i ens fa reflexionar. Per què hi ha autors o creadors de gran èxit? Què fa que una novel·la triomfi per sobre de les altres? També ens parla de l’amistat o l’absència d’amistat. Perquè deixem de relacionar-nos amb persones amb qui havíem estat íntimes, quina desídia ens porta a no tenir-les al nostre costat… I ho fa amb diferents temps: el present en una estada de traductors a Suïssa; i el passat, quan Bachtel relata al llarg d’una sèrie de nits el perquè va desaparèixer del mapa durant tants anys.

David Nel·lo (Barcelona, 1959) és autor d’una quarantena de títols. El 2017 va guanyar el premi Prudenci Bertrana amb la novel·la Melissa & Nicole; el 2011 va fer-se amb el Roc Boronat per Setembre a Perugia; i l’any 2009 va aconseguir el premi Marian Vayreda amb l’obra El meu cor cap a tu per sempre. També va guanyar l’Andròmina als Premis Octubre de València 2007 amb La
geografia de les veus. Nel·lo és autor d’una prolífica obra per a públic infantil i juvenil amb títols com La segona vida del Marc, premi Gran Angular 2018, La nova vida del senyor Rutin, (Edebé de literatura infantil de 2014) i Ludwig i Frank, premi Folch i Torres de 2010. Actualment és traductor de l’italià i de l’anglès, i ha traduït les sèries de Geronimo Stilton i els Diaris de Greg.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*