El pintor Manuel Castillero Ramirez guanya la vuitena edició de ‘Figurativas’

El pintor Manuel Castillero Ramirez guanya la vuitena edició de ‘Figurativas’
21/07/2015 Redactor

El jurat de Figurativas’15, reunit aquest cap de setmana al MEAM (Museu Europeu d’Art Modern), ha fallat la vuitena edició del concurs de pintura de la Fundació de les Arts i els Artistes, un certamen en el qual han participat enguany 2.459 artistes de tot el món. El guanyador del Primer Premi de Pintura, dotat amb 36.000€, és Manuel Castillero Ramírez, amb l’obra The day in which silence reigned in Congress.  La peça, considerada pel jurat molt crítica amb la situació política actual, mostra un hemicicle totalment desballestat, abandonat i envaït per la naturalesa. Més enllà d’una excel·lent tècnica pictòrica, l’obra transmet la sensació de la degradació de la política i de l’obsolescència del poder.

El jurat del 8è Concurs de Pintura i Escultura Figurativas 2015, integrat per reconegudes personalitats del món de l’art contemporani com són Odd Nerdrum, Antonio López, Richard Estes, els pintors Lita Cabellut, Daniel Graves, els galeristes Leandro Navarro i Santiago Sánchez, el crític d’art Tomás Paredes i  José Manuel Infiesta, director de la Fundació de les Arts i del MEAM, també ha reconegut l’obra de sis pintors més amb Mencions d’Honor: Fausto Martín Martínez ( Vistazo desde el interior), Charles Villeneuve (Rive Gauche), Wim Heldens (Cats & Dogs), Jorge Abbad i Jaime de Aragón Córdoba (Mujer Sentada), Jamie Rontley (The world pulse boats beyond my door) i Jan Mikulka(In the park).

Les obres premiades passaran a ser propietat de la Fundació de les Arts i els Artistes i a formar part d’una exposició i un catàleg. El 20 de novembre tindrà lloc l’acte de lliurament de premis i la inauguració de la mostra de les obres seleccionades, el millor aparador col·lectiu d’art figuratiu contemporani.

Després de set convocatòries, el concurs aposta clarament per la internacionalització. Ho ha fet incloent en la composició del jurat grans pintors d’arreu del món i potenciant la comunicació amb centres de referència a nivell mundial, com l’Art Renewal Center i la Grand Central Academy of Art of New York, als Estats Units, o la Florence Academy of Art, a Itàlia. A més, les sol·licituds rebudes són d’artistes provinents de diversos països i les obres premiades són d’artistes provinents dels Països Baixos, Espanya, la República Txeca i el Regne Unit.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*