‘Cinema Lliure’ una finestra d’exhibició de documentals

‘Cinema Lliure’ una finestra d’exhibició de documentals
23/01/2020 Redactor

Cinema Lliure a la Biblioteca és una finestra d’exhibició de documentals produïts a Catalunya, les Balears i Occitània (l’Euroregió Pirineus Mediterrània) que narren fets propers de temàtica universal. El documental que encetarà el cicle d’hivern 2020 del Cinema Lliure a la Biblioteca serà City for Sale (2018), dirigit per Laura Álvarez i de producció catalana (Bausan Films). Serà el dilluns 3 de febrer, a les 19.00 hores, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall.

Remember Spain. Spanish Refugee Aid (2006), de producció occitana (Les Films du Sud) i dirigit per Isabelle Millé, és el segon documental programat. El documental de producció balear Els ulls s’aturen de créixer (2018), del director Javier G. Lerín, s’exhibirà el dilluns 17 de febrer, a les 19.00 hores, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall. La pel·lícula captura la trajectòria vital i musical del cantautor contemporani mallorquí Miquel Serra, visceralment lligada a la figura del seu germà Joan, mort prematurament.

El mes de març és el torn, entre altres, de Singled [Out] (2017), de producció catalana (Suricata Stories i Un Capricho de Producciones). Coincidint amb el mes en què se celebra el Dia de la Dona, Cinema Lliure a la Biblioteca ha decidit projectar aquest documental que explica la història de cinc dones solteres de diferents llocs del món: la Manu (Barcelona), la Jules (Melbourne), la Shu i la Yang (Shanghai) i la Melek (Istanbul).

A més d’Els ulls s’aturen de créixer, el cicle d’hivern 2020 presenta un altre documental de producció balear: Baltasar Samper. El ritme amnèsic (2018), de la directora balear Victòria Morell Salom, és un viatge musical per la història del músic i compositor mallorquí Baltasar Samper (1888-1966) que descobreix el buit cultural que va provocar la Guerra Civil Espanyola i l’exili posterior de més de mig milió d’espanyols i espanyoles.

En algunes sessions es preveu que hi hagi col·loquis en què participin membres de l’equip de la pel·lícula o bé associacions o professionals relacionats amb el tema tractat als documentals.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*