Cinc telèfons de cine

Cinc telèfons de cine
29/02/2016 Redactor

El Mobile World Congress ha deixat empremta a la ciutat. Tanta, que en la darrera emissió de Control Central vam voler fer memòria i recuperar algunes pel·lícules que han donat molt que parlar en termes telefònics. La selección és d’Alberto Martín.

 

1.-Buried

Va ser l’any 2010 quan Rodrigo Cortés va enterrar Ryan Reynolds en una caixa de fusta. Bé, ho van fer uns segrestadors. El personatge de Reynolds, Paul Conroy, és un contractista civil que és capturat a l’Irak. El telèfon pot ser ser l’únic mitjà que el salvi d’aquest malson. No sense superar, abans, una munió d’obstacles que juguen en contra seva.

2.-Locke

Una història sobre el fracàs. Tom Hardy es posa en la pell d’un encarregat d’obra que ha treballat molt dur per portar una bona vida al costat de la seva família. Tot i així, el dia abans de començar el projecte més important de la seva carrera laboral, rep una trucada que modificarà del tot els seus plans.

3.-La última llamada

Un thriller dels bons. Collin Farrell és Stu Shepard, un ambiciós publicista de Nova  York que, de cop, es troba atrapat en una cabina telefònica per les amenaces d’un franctirador armat amb un rifle de mira telescòpica. Què passa? Que si penja la trucada…. morirà.

4.-Llamada perdida

Una de por… a la japonesa. Takashi Miiker és l’artífex d’aquesta història, que va tenir un remake americà anys després. Els amics d’un jove universitari moren per una estranya maledicció que sembla tenir origen en un telèfon mòbil. Us ho pensareu dos cops abans d’agafar el vostre telèfon.

5.-La cabina

Se’n va fer un anunci publicitari coincidint amb el trencament del monopoli de les telecomunicacions al mercat espanyol. Sí, aquella imatge mítica de José Luis López Vázquez dins d’una cabina de telèfon envoltat de curiosos i tafaners. En realitat, es tractava d’una producció per a televisió del director Antonio Mercero (Farmacia de Guardia), amb guió de José Luis Garci. Només podia passar als setanta.