L’Ada Parellada i la Fundació Benallar mostren l’hort amb més vida de Barcelona

L’Ada Parellada i la Fundació Benallar mostren l’hort amb més vida de Barcelona
26/06/2018 Redactor

El restaurant Semproniana i la Fundació Benallar organitzen un vespre a l’hort de la fundació per mostrar i fomentar el projecte social que s’hi desenvolupa

 

En aquest entorn meravellós de Barcelona, joves amb situació irregular nouvinguts a Catalunya segueixen, durant 3 anys, una formació que els ajuda a la seva integració, els ensenya un ofici i els dóna eines per poder-se desenvolupar a la nostra societat

El dimarts 3 juliol a les 19:30h el Semproniana i la Fundació Benallar crearan una experiència única a una zona totalment amagada de Barcelona: l’hort de la Fundació Benallar.

Durant aquest vespre es mostrarà el projecte social que desenvolupa la fundació, es degustarà un pícnic creat i elaborat per l’Ada Parellada, i es gaudirà de la música de Pep Plaza i Txell Sust; tot, per donar suport i visibilitat a l’activitat social que s’hi fa.

 

Anem a l’hort més viu de Barcelona

L’hort de la Fundació Benallar és un espai espectacular al peu del Parc de Collserola on s’hi desenvolupa una feina d’integració, formació i inserció al món laboral únic al territori espanyol. Durant 3 anys, joves en situació irregular que arriben al nostre país sense recursos, són acollits en pisos de la fundació, aprenen tècniques d’agricultura ecològica, es formen en l’idioma, en la cultura i en tots aquells aspectes que els ajudaran per a integrar-se de manera efectiva al nostre país. D’aquesta manera, poden formar-se professionalment i integrar-se socialment  mentre esperen la possibilitat de regularitzar-se.

La col·laboració entre l’Ada i Benallar és de client i proveïdor: el restaurant Semproniana és el destinatari final de tota la producció de l’hort, aconseguint productes de km0 acabats de collir. L’objectiu final, però, és intentar canviar la realitat social que viuen els joves que arriben a la ciutat de Barcelona i visibilitzar la feina que es fa des de la Fundació Benallar.

 

Pícnic sota la figuera

Així doncs, el dia 3 de juliol l’Ada Parellada i la Fundació Benallar celebraran un acte benèfic per donar a conèixer el projecte social i l’espai únic de l’hort, però també per aconseguir fons per poder continuar desenvolupant aquest programa social únic a la península.

El vespre començarà amb un recorregut i recollida de verdures per l’hort, guiada pels mateixos joves que el treballen cada dia. Es continuarà amb un pícnic creat per l’Ada Parellada, a l’aire lliure, amb alguns productes del mateix hort. A més, tot això estarà acompanyat per un grup de música que animarà la vetllada i l’actuació de Pep Plaza i Txell Sust.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*