‘Dead Slow Ahead’, Premi Especial del Jurat de la secció Cineastes del present al Festival de Locarno

‘Dead Slow Ahead’, Premi Especial del Jurat de la secció Cineastes del present al Festival de Locarno
16/08/2015 Redactor

El prestigiós festival suís de cinema d’autor ha reconegut amb el Premi Especial del Jurat de la secció oficial Cineastes del present, dedicada a directors emergents, la coproducció catalana Dead Slow Ahead, opera prima del barceloní Mauro Herce. El documental és el retrat d’un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. La 68ena edició del Film Festival Locarno ha tingut lloc a la ciutat suïssa durant onze dies, del 5 al 15 d’agost.

Nanouk Films, una productora catalana amb experiència consolidada en el documental, amb treballs com Bugarach o Els anys salvatges, produeix Dead Slow Ahead juntament amb El Viaje Films, Bocalupo Films i Televisió de Catalunya com a coproductora. El títol del documental fa referència al terme en nàutica per parlar de la velocitat mínima per avançar sense arribar a aturar-se.

Sinopsi

Un vaixell de càrrega travessa l’oceà. El ritme hipnòtic dels seus engranatges revela el moviment continu de la maquinària que devora els seus treballadors: els últims gestos de comerç dels vells mariners desapareixen sota el ritme mecànic i impersonal del neocapitalisme del segle XXI. Potser és un vaixell a la deriva, o potser només l’últim exemple d’una espècie en perill d’extinció. “Dead Slow Ahead” és un retrat febril i al·lucinatori de la maquinària que ha aclaparat els homes que hi viuen: ja no saben si estan operant la màquina o si és al revés.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*