Arriba la nova temporada de sarsuela al Tívoli

Arriba la nova temporada de sarsuela al Tívoli
14/09/2015 Redactor

La temporada de la Zarzuela torna al Teatre Tívoli de Barcelona amb la nova companyia lírica Amadeo Vives i les obres “La del Manojo de Rosas” i “El Dúo de la Africana”, dues úniques setmanes (del 17 al 27 de setembre).

La companyia, que fa un homenatge a la creada per José Tamayo i amb la qual aquest va dur durant més de trenta anys la sarsuela per tot el món, ha renovat el seu equip. El director d’escena és Antonio Ramallo, durant més de 25 anys ajudant de direcció de Tamayo, i el director d’orquestra és José Antonio Irastorza, últim director de l’Antologia de la Sarsuela. L’elenc compta amb destacats intèrprets com les sopranos Rosa Miranda i la colombiana Nancy Cecilia Mora; el tenor Facundo Muñoz, el baríton Pablo Prats, l’actor Rafael Álvarez de Lluna, i l’orquestra, cor i ballet titulars de la COMPANYIA AMADEO VIVES. En total, més de 40 intèrprets en escena.

Aquest retrobament del Tívoli amb la sarsuela es durà a terme mitjançant dues obres. La primera és “La del Manojo de Rosas“, de Pablo Sorozábal. És una de les sarsueles més representades, una història d’amor i desamor ambientada en els anys 30, amb un divertit llibret i una partitura en la qual estan presents les músiques habituals en el gènere (xotis, havanera, pasdoble) i les més actuals del moment en què es va compondre: el jazz i el fox-trot. Ascensió, la dependenta de la floristeria “El Manojo de Rosas” té el seu cor dividit entre el Senyor Joaquim, un modest mecànic, i Don Ricardo, un aviador acomodat. Però les coses canvien i al final poden no ser com semblen.

La segona és “El Duo de la Africana”, de Manuel Fernández Caballero. És un dels títols que ha romàs en el repertori de la sarsuela al llarg de més de 120 anys, fent riure al públic com el dia de la seva estrena. Una absurda història que explica els embolics amorosos d’una “companyia d’òpera barata” que representa L’Africana de Meyerbeer, entre l’empresari Querubini, la soprano Antonelli i el tenor Giuseppini … encara que l’únic italià real és l’empresari, perquè la soprano és andalusa i el tenor d’Aragó … Com diu el seu famosíssima jota: “… no cantes més L’Africana … vine amb mi a Aragó …”

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*