84 pianistes a la 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona

84 pianistes a la 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona
23/01/2020 Redactor

La 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, el certamen de més prestigi a Espanya, comptarà enguany amb 84 pianistes de 27 nacionalitats diferents, amb una mitjana d’edat de 24,50 anys. Aquesta selecció s’ha fet amb una comissió artística sota la supervisió del director artístic del concurs, Carlos Cebro, que és també president del jurat. L’any passat es va establir un canvi d’edat dels inscrits, acceptant joves d’entre 17 i 28 anys, i el jurat ha considerat oportú acceptar-ne 1 de 17 anys. A més, han estat acceptats 9 espanyols, xifra rècord des que es fa l’acurada preselecció.

Enguany s’han presentat 212 inscrits en l’àmbit internacional. Els acceptats són pianistes que procedeixen de 27 nacionalitats diferents d’entre 17 i 28 anys. Els països més representats han estat Xina, seguida d’Espanya, Japó, Rússia i Corea. La majoria de joves inscrits resideixen a Alemanya, Estats Units i Gran Bretanya.

Entre el 21 de març i el 2 d’abril, Barcelona tornarà a ser la ciutat mundial del piano, aplegant alguns dels millors joves pianistes de tot el món. Els membres del prestigiós jurat internacional, presidit per Carlos Cebro (Uruguai/França), director artístic del concurs, es fan públics en el mateix moment que es coneixen els pianistes acceptats, seguint amb la línia de rigorositat que marca el concurs. Alba Ventura és la representant espanyola d’un jurat format per 9 professionals de 9 nacionalitats diferents, incloent-hi Hung-Kuan Chen (Xina), Manana Doijashvili (Geòrgia), Aleksandre Moutouzkine (Rússia/Estats Units), Fernando Rossano (Itàlia), Mamiko Suda (Japó), Erik T. Tawastsjerna (Finlàndia) i Uta Weyand (Alemanya), en total, 9 nacionalitats diferents. Cal recordar que els membres del jurat no han pogut presentar ni alumnes ni familiars al certamen.

A més, el concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona fa una crida a totes aquelles famílies que tenen un piano a casa i volen donar l’oportunitat d’estudiar a hores convingudes els joves participants del concurs. És una bonica manera de participar en un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat i sentir el piano de casa tocat en mans de professionals.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*