“42Km” a La Gleva

“42Km” a La Gleva
17/02/2020 Redactor

42KM parla de la generació filla de la Transició. Aquella que va tenir la “sort” de néixer quan Franco feia els seus últims sospirs en una societat afamada de llibertats, “destape” i expansió. La generació “més ben preparada de la història”, la generació promesa que va acabar patint la crisi del 93, una gran situació d’atur i malestar fruit d’aquesta enganyosa transició.

Amb aquest context, el text de Manel Arévalo decideix tractar la via d’escapament d’aquesta generació: un lleure entès com a total desinhibició del món amb totes les seves conseqüències, l’anomenada Ruta del Bakalao.

L’obertura d’aquest tipus de discoteques, amb el temps, va ser entesa com a quelcom pioner a tot Europa. Un espai musical revolucionari, escenari de transgressió artística i cultural, on nois i noies començaven a relacionar-se per igual. Davant de la sensació de la manca d’oportunitats i del malestar social, milers de joves van transformar aquells temples en refugis on tenir el control de les seves vides.

A mesura que el moviment va adquirir rellevància, els mitjans de comunicació van començar un assetjament que, combinats amb una forta repressió policial, va esdevenir un problema polític que calia erradicar.

Rafa Delacroix, Diana Gómez i Georgina Latre, dirigits per Roger Torns, són tres joves més camí cap a alguna discoteca valenciana. El cotxe destrossat d’un amic els posarà a la dicotomia d’aturar-se o continuar el seu pelegrinatge al llarg dels 42 km que conformen la ruta.

Aquesta obra tindrà lloc el dimecres 19 de febrer fins al diumenge 8 de mraç.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*