13 formacions musicals participaran a la divuitena edició del Festival Paupaterres de Tàrrega

13 formacions musicals participaran a la divuitena edició del Festival Paupaterres de Tàrrega
22/06/2015 Redactor

El Paupaterres, el Festival Musical d’Estiu de les Terres de Ponent, arriba un cop més a Tàrrega els dies 17 i 18 de juliol. Amb una programació a l’alçada a la seva majoria d’edat, durant els dos dies que dura el certamen s’oferiran 13 concerts per a tots les gustos i d’estils tan diversos com l’ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics. La programació, a més, compta amb formacions consolidades del panorama musical i agrupacions que comencen les seves passes en el món de la música.

Un dels punts forts del festival d’enguany és el focus dedicat a la música del País Basc Basc i el seu acordió tradicional, la trikitixa. El divendres 17 de juliol actuarà Esne Beltza, una formació que utilitza instruments tradicionals adaptant-la a ritmes moderns com l’ska o el hip-hop. Dissabte 18 de juliol serà el torn del músic de folc Kepa Junkera, aplaudit internacionalment, que al Paupaterres portarà el seu nou treball “Una petita història de la trikitixa”. Ho farà acompanyat per la formació Sorginak, grup de noies entre els 15 i 18 anys especialitzades en polifonia i tocar l’instrument del pandero.

Durant els dos dies del festival, està previst que passin unes 7.000 persones per la capital de l’Urgell, que es convertirà en un punt de trobada per a tot tipus de públics que gaudiran de propostes musicals, gastronòmiques i artesanals. La cita, on es barregen els sons més tradicionals i moderns, està organitzada per l’Associació Paupaterres i l’Ajuntament de Tàrrega, i ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*