Última setmana per gaudir del millor cinema alemany a la Filmoteca de Catalunya

Última setmana per gaudir del millor cinema alemany a la Filmoteca de Catalunya
31/10/2017 Redactor

Últims dies per poder disfrutar del Cicle de cinema alemany actual de Barcelona que tindrà lloc fins el 5 de novembre a la Filmoteca de Catalunya. El cicle presenta una selecció de les més interessants pel·lícules contemporànies d’Alemanya. Seran 10 de les millors obres de cinema d’autor i independent més original i innovador realitzades en els últims anys a Alemanya. Algunes sessions comptaran amb la presència de directors, actors o guionistes dels títols projectats.

Entre les pel·lícules que podreu verue aquests dies destaca Die Blumen von gestern (Les flors d’ahir) del director Chris Kraus, que ja va presentar el seu anterior film Poll (2011) a Barcelona. El film tracta la hilarant, satírica i al mateix temps commovedora història d’un amour fou entre un historiador alemany especialitzat en temes de l’Holocaust i una jove francesa néta de supervivents jueus. Per la seva banda el film Die Welt der Wunderlichs (El món dels Wunderlich) del director Dani Levy és una barreja entre road movie i screwball comedy. La protagonista és una jove, mare soltera i música fracassada, que lluita per una segona oportunitat a la vida, combatent també amb els seus familiars que tenen diferents tipus de trastorns psíquics.

La figura de l’artista és un tema que es tractarà en tres pel·lícules d’aquesta edició. Juntament amb el documental Beuys el director Andres Veie, trobem a Zerrumpelt Herz (El concili dels ocells), una obra poètica, el·líptica i misteriosa ambientada a l’Alemanya dels anys 20 sobre un compositor desaparegut a les profunditats d’un bosc. I la mordaç comèdia Càsting, que transcorre al món de la televisió i que ret homenatge a Rainer Werner Fassbinder. Són tres films molt diferents en el seu estil, enfocament i plantejament, però amb un tema en comú, l’artista.

Un altre tema important, i que trobem en tres de les pel·lícules seleccionades, és la lluita de persones que s’enfronten a la fragilitat de la seva existència física: a Herbert, el protagonista és un excampió de boxa que s’enfronta a una malaltia degenerativa incurable. 24 Wochen (24 setmanes), es submergeix en el dilema d’una parella que ha de prendre una decisió de vida o mort quan s’assabenta que el nadó que esperen tindrà discapacitats gravíssimes. Finalment, Alki Alki (Bevedor), escull el gènere tragicòmic per explicar la història d’una addicció que posa en perill la vida sencera del protagonista.

Un paper destacat en el Cicle de cinema alemany juguen sempre les pel·lícules relacionades amb la memòria històrica i l’actualitat global. Die Akte ‘General’ (L’expedient ‘General’), és un drama que ret homenatge a Fritz Bauer, el fiscal alemany d’origen jueu que va encapçalar la persecució dels criminals nazis a l’Alemanya de finals dels anys 50. After spring comes fall (Després de la primavera arriba la tardor), és un impactant thriller que explica la història d’una jove kurda que fuig de la seva Síria natal enmig de la guerra civil actual.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*