UiU porta el darrer muntatge del sabadellenc Ramon Madaula a l’Espai Cultura Sabadell

UiU porta el darrer muntatge del sabadellenc Ramon Madaula a l’Espai Cultura Sabadell
29/03/2017 Redactor

La promotora cultural UiU Promotors portarà el darrer muntatge de Ramon Madaula, L’electe, a Sabadell. Aquesta comèdia, escrita i protagonitzada per aquest actor sabadellenc, es podrà veure a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 el proper 28 de maig (18h), consolidant l’ampliació del radi d’acció d’UiU més enllà de la CavaUrpí, l’espai que gestiona directament. Les localitats per a la representació ja es poden adquirir a través de la plataforma Codetickets o bé, presencialment, a la recepció de l’Hotel Urpí (c. Sant Maties 5, Sabadell).

UiU ja ha programat en d’altres ocasions a l’Auditori 3 de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. El novembre passat, per exemple, va omplir aquest recinte del Centre de la ciutat amb un concert de Jordi Savall per celebrar el seu desè aniversari. Properament, a més de L’electe, també hi ha programat un concert de presentació del nou disc de Blaumut, Equilibri, que es portarà a terme el 19 de maig (22h). L’objectiu és complementar la programació de la CavaUrpí, centrada en espectacles de petit format que requereixen la proximitat de l’espectador, amb una altra línia dedicada als muntatges de mitjà o gran format en d’altres escenaris, com és el cas de l’Espai Cultura o, fins i tot, d’altres ciutats del Vallès Occidental.

L’electe és una comèdia escrita pel propi Ramon Madaula, que també la protagonitza al costat de Roger Coma i sota la direcció de Jordi Casanovas. L’argument pren com a protagonista un jove polític que acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el nou president faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença.

A partir d’aquesta circumstància, L’electe es converteix en una batalla entre el president, interpretat per Coma; i el psiquiatra, al qual dóna vida Madaula. Una batalla darrera de la qual es pot entreveure què amaga cadascun dels protagonistes, quines són les seves veritables intencions o quins aspectes marquen el futur i la vocació de les persones.

L’obra va ser finalista al V Torneig de Dramatúrgia Catalana del Festival Temporada Alta 2015 i ja es va representar a Sabadell, en format de lectura dramatitzada, el juliol passat. Va ser al cicle estiuenc del Museu del Gas protagonitzada en aquell cas per Joan Pera i pel també sabadellenc Òscar Castellví.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*