Tony Casla estrena al Teatre Eòlia les seves dues noves peces centrades en la figura femenina i la violència de gènere

Tony Casla estrena al Teatre Eòlia les seves dues noves peces centrades en la figura femenina i la violència de gènere
07/03/2020 Redactor

“Carmen”, una adaptació del mite de la cigarrera de Sevilla, “Clowns”, un conte sobre el monstre de la violència de gènere.

La quinzena del 9 al 22 de març la volen dedicar al director i dramaturg Tony Casla i la seva companyia Antzoki Teatteri. Estrenen a Barcelona els seus dos nous muntatges: “Camen” i “Clowns”.

“Carmen”, peça inèdita de Casla, és una adaptació de la cigarrera de Sevilla de Mérimée. La Carmen del segle XXI és una noia apoderada, popular, canta i balla hip-hop i trap. És urbana i viu a una barriada humil de la perifèria. És considerada una femme fatal perquè tracta als homes de la mateixa manera que ells tracten a les dones.

“Clowns” es va estrenar aquest novembre al “Festival Internacional de Artes Escénicas Tlaxcala” (Mèxic) i ara s’estrena Barcelona. És traca d’una peça de teatre imatge, sense text. En forma de conte ens mostrarà la relació d’una mare i les seves filles davant una situació de violència de gènere: “un drac que les persegueix. Un drac… així li diu la dona. Així el coneixen les filles. La figura d’una bèstia masclista que amara tot allò que pensa que s’estima perquè és seu”.

Amb la seva delicadesa i subtilesa, Tony Casla ens presenta dues peces centrades en la figura femenina i la violència de gènere. Dues peces que volen fer evident el creixement vergonyós de la quantitat de víctimes diàries per aquest tipus de violència. Dos espectacles d’una jove companyia emergent de teatre necessari i d’emergència.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*