‘Titirimàgia’, titelles i il·lusionisme

‘Titirimàgia’, titelles i il·lusionisme
21/01/2020 Redactor

La companyia mallorquina Teresetes Migjorn presenta a La Violeta de Gràcia un espectacle per a públic familiar que combina les dues arts teatrals. Des de fa uns dies, diversos espais de la Vila de Gràcia celebren una de les festes més populars de l’illa de Mallorca, els Foguerons de Sa Pobla, una tradició que va arrelar al barri barceloní fa gairebé trenta anys i que té com a eixos principals petites fogueres escampades per places com les del Sol, del Diamant o de la Virreina; glosses o cançons picants improvisades i botifarrons, el menjar típic dels Foguerons. La Violeta Gràcia, compromesa amb la promoció de la cultura popular, participa sempre a la festa amb activitats com la que presenta dissabte vinent.

Parlem de Titirimàgia, una proposta de la companyia mallorquina Teresetes Migjorn que combina titelles i trucs de màgia i que crearà il·lusions amb l’ajuda de titelles de dit i de guant, d’una corda, de tisores i papers, de dibuixos, mocadors… Tot d’elements que semblen ordinaris però que, gràcies al bon ofici dels titellaires, es transformen en objectes màgics!

Teresetes Migjorn (teresetes és la denominació mallorquina de titelles) beu de les rondalles tradicionals i d’altres fonts de la cultura popular de l’illa per construir espectacles que acosten aquestes manifestacions culturals a públic de totes les edats. Les seves creacions es representen en escoles, teatres, festivals, centres culturals i festes populars d’arreu, com és el cas dels Foguerons de Sa Pobla que se celebren a la Vila de Gràcia. Titirimàgia s’adreça a les nenes i als nens que participin de la festa i vulguin riure i sorprendre’s amb aquesta successió de números, una prova que el teatre de titelles és l’art de la il·lusió.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*