
Amb una orquestra simfònica, un cor de 140 veus i tres dels cantants solistes més importants del país, el 17 de gener Simfonova mostrarà al Liceu com es cuina una òpera.
Simfonova, liderada pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, el director d’orquestra Daniel Antolí i el violinista Joaquim Garcia, té com a objectiu apropar espectacles d’òpera i de música simfònica d’alta qualitat a tota mena de públic.
El segell, creat només fa 5 anys, arriba al Liceu amb el seu segon espectacle després d’omplir els teatres més importants del país i de l’èxit de públic ja obtingut fa 2 anys amb el concert “Només per a uns quants?”, la seva primera creació.
Creats i presentats pel periodista i comunicador Marcel Gorgori, l’èxit dels concerts de SIMFONOVA es troba en la incorporació de recursos de llum, de video i de guió, no habituals en aquesta mena de propostes.
A banda de la conducció de Gorgori, “La rebotiga de l’òpera” compta amb la direcció musical de Daniel Antolí, al davant d’una orquestra simfònica, d’un cor de 140 veus, de 3 dels cantants solístes més importants del país, i de la col.laboració inestimable, en un moment determinat del concert, del gran tenor Jaume Aragall.
La rebotiga de l’òpera és un espectacle de gran format que, a banda d’oferir un gran concert operístic al públic, mostra també allò que aquest mai no pot veure: les dificultats que han de resoldre els cantants quan preparen les seves interpretacions, les tensions dels processos de treball, la feina del director musical i fins les petites rivalitats o supersticions, d’abans de sortir.
Quan el públic que és a punt de gaudir d’un gran número operístic, té accés a veure quina ha estat la dificultat principal a què s’ha enfrontat el seu protagonista, abans del concert, disposa d’uns elements que no disposaria, a l’hora de valorar-ne la interpretació que finalment escolta.
D’aquesta manera, al gaudi musical que té aquell qui assisteix al concert, s’hi afegeix l’interès humà de veure i entendre el resultat del treball i l’esforç de l’artista. La rebotiga de l’òperamostra el món de persones i d’humanitat que hi ha darrere el teló,
Part de l’èxit de les propostes del segell SIMFONOVA, s’ha de buscar també en la popularitat de la major part de les peces que inclouen els seus concerts i en la petita teatralització que fan els cantants solistes de les seves interpretacions, que ajuden a transmetre major intensitat i emoció, a banda de fer entendre el significat de cada peça.
Excel·lència operística a l’abast de tothom
L’espectacle, de gran qualitat comunicativa i musical, és una producció del segell SIMFONOVA que, després de l’èxit del seu primer concert , el “Només per a uns quants?”,amb el qual va omplir 14 dels teatres i auditoris més importants del país, ha passat ja, en una segona gira igualment exitosa, per 10 dels grans teatres i auditoris, abans d’arribar al Liceu de Barcelona, el dia 17 de gener, i a l’Auditori de Girona, el pròxim 4 de febrer.
Totes les propostes de SIMFONOVA busquen acostar l’òpera, d’una manera distesa i divulgativa, però rigorosa i fiable, a tota mena de públics, tant al ja aficionat, com també a aquell que, potser sense ser-ho encara, sent certa curiositat per acostar-s’hi.
El format dels concerts de SIMFONOVA és inèdit i innovador perquè inclou recursos de comunicació no utilitzats en aquesta mena de concerts: Un fil argumental de guió, un disseny específic d’il·luminació, una gran pantalla de vídeo, i l’habilitat de Marcel Gorgori per guiar l’espectacle establint complicitat i empatia amb el públic.
SIMFONOVA ha creat un nou estil en el sector de concerts d’òpera i de música simfònica de primer nivell, per dirigir-se a qualsevol tipus de públic, edat o condició social. Per això, en les seves propostes, és sempre present la idea…
Quan la música val la pena, no pot ser només per a uns quants