S’emet Foyer/1, el primer programa audiovisual de reflexió del Teatre Lliure

S’emet Foyer/1, el primer programa audiovisual de reflexió del Teatre Lliure
02/12/2019 Redactor

Es tracta d’una sèrie de sis programes que es podran veure exclusivament pel canal de youtube del teatre i que estan dinamitzats per Xavier Graset. El primer programa porta el títol Com expressem les emocions al teatre?

El Teatre Lliure fa un pas més envers al món digital amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli i produeix Foyer/1, el seu primer programa audiovisual de reflexió teatral, que es podrà visionar al canal de Youtube del teatre.

Així doncs, el Teatre Lliure es converteix aquesta temporada en un plató de televisió on compartir opinions i pensaments sobre qüestions extretes de la programació en curs. El periodista Xavier Graset moderarà aquestes converses a diverses veus, en les quals es convidarà creadors teatrals i espectadors abonats del teatre (prèvia inscripció necessària). Una oportunitat única per apropar artistes i públic i poder establir un diàleg directe i profitós entre tots dos.

Foyer/1 constarà de sis programes que s’emetran mensualment fins al maig de 2020. Es tractaran els temes següents: La societat banal (desembre), Els territoris fronterers: tot és teatre? (gener), Per l’humor a l’art (febrer), Nous codis per a les preguntes existencials de sempre (març) i Com construeix la identitat de la dona, l’art? (maig).

Foyer/1 forma part de la branca de la programació anomenada acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu, el programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila i l’Escola de pensament.

Programa 1: Com expressem les emocions al teatre?

Foyer/1 debuta amb un programa que parla de les emocions a escena i de la manera en què es creen i són percebudes pel públic. El programa planteja aquest tema a partir dels espectacles In Wonderland i Paisajes para no colorear, que han estat recentment a les sales de Montjuïc, i Flam, estrenat aquesta setmana a Gràcia.

En aquest primer programa, s’ha comptat amb la presència dels creadors Alícia Gorina, directora d’In Wonderland; Marco Layera, director de Paisajes para no colorear i de quatre espectadors abonats del teatre.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*