Scaramouche de Dagoll Dagom s’acomiada de Barcelona

Scaramouche de Dagoll Dagom s’acomiada de Barcelona
03/03/2017 Redactor

Scaramouche, l’última gran producció de Dagoll Dagom que es va estrenar el 29 de setembre  al Teatre Victoria de Barcelona s’acomiadarà el 9 d’abril després d’haver fet 196 representacions. Aquest gran musical va ser concebut per ser representat en un  teatre estable, amb una gran escenografia adaptada al mateix teatre, un disseny de so a l’estil dels millors musicals del West End, una brillant il·luminació i un fabulós i amplíssim vestuari d’època.

La crisi econòmica i l’augment de l’IVA cultural han fet que la majoria de companyies i productores redueixin dràsticament  les seves produccions i que, d’altra banda, gairebé només arribin a Catalunya grans musicals de franquícia fets en castellà. És per això que Dagoll Dagom ha fet una aposta amb la producció d’Scaramouche per  tal d’omplir el buit que hi ha de grans espectacles de creació catalana amb 16 actors, 11 músics en directe i un equip de 40 persones que nit rere nit treballen per oferir cada representació.

Aquesta és l’última oportunitat per veure l’espectacle, ja que la seva complexitat tècnica impossibilita que surti de gira pel territori.

Scaramouche ha estat vista fins ara per 111.000 espectadors , molts d’ells vinguts de centenars de poblacions de Catalunya, i ha comptat amb l’assistència de 412 centres educatius que han apostat per acostar la cultura a 35.000 infants i joves de tot Catalunya.

Dirigida per Joan Lluís Bozzo i amb música d’Albert Guinovart, s’inspira en les grans pel·lícules de capa i espasa com Scaramouche d’Stewart Granger, El presoner de Zenda, Els 3 Mosqueters, El Tulipán Negro o La carrosse d’or de Renoir i en grans lectures d’autors de teatre com Shakespeare i la seva Comèdia dels errors, passant per Goldoni, Molière i en el Büchner de La mort de Danton. Reuneix en escena 18 actors, 10 músics i 11 tècnics que intervenen a un ritme trepidant.

Toni Viñals (Scaramouche), Ana San Martín (Olympia), Ivan Labanda (Marquès de l’Echalonne), Mireia Mambo (Camilla), Jordi Coromina (Bartolo), Clara Moraleda (Fanny), Albert Mora (Philippe), Frank Capdet (Coullardin), Anna Alborch (Madame) i Pep Ferrer (Dégeon) encarnen els personatges principals que actuen amb Eduard Mauri, Pitu Manubens, Jan Forrellat, Lucía Torres, Cristina Murillo, Mireia Dolç, Neus Pàmies i Marcel Clement. A aquest elenc d’actors i actrius s’hi suma l’orquestra en directe formada per 13 músics i dirigida per Joan Vives.

La lluita d’espases és un dels elements fonamentals d’Scaramouche: el mestre d’armes Jesús Esperanza, amb una àmplia experiència en coreografies d’esgrima al teatre i al cinema —Alatriste, El laberinto del fauno—, ha estat l’encarregat de donar-li l’espectacularitat que li correspon. La riquesa de l’època en matèria de vestuari dóna a l’espectacle un ampli ventall dissenyat per l’escenògrafa i  figurinista Montse Amenós, que ha pogut projectar vestits de luxe plens de color i  brillantor.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*