Rosa Maria Sardà dirigeix una lectura dramatitzada sobre la vida quotidiana a la franja de Gaza

Rosa Maria Sardà dirigeix una lectura dramatitzada sobre la vida quotidiana a la franja de Gaza
07/12/2019 Redactor

Aquest dijous 5 de desembre a el Teatre de Salt, s’estrena la producció de Temporada Alta CredoinunsolODIO dirigida per Rosa Maria Sardà i interpretada per Meritxell Yanes, Mercè Pons i Míriam Iscla.

Credo in un solo Dio o Credo in un sol Odio: pot llegir-se de les dues maneres. Parteix dels esdeveniments que van tenir lloc arran de la segona intifada o Intifada Al-Aqsa, després del fracàs a Camp David de la cimera per la pau, l’any 2000, impulsada pel president dels Estats Units Bill Clinton. Aquesta lectura dramatitzada sobre la vida quotidiana a la franja de Gaza, és una obra del dramaturg italià Stefano Massini que se centra en tres personatges, tres històries i tres maneres de veure el món. A través d’una professora d’història hebraica; una soldat que està al servei de l’exèrcit dels Estats Units d’Amèrica, i una estudiant palestina de 20 anys, el muntatge parla de la quotidianitat en zona de conflicte.

Rosa Maria Sardà, que va interpretar el text de Stefano Massini com a única actriu l’any 2015, en un muntatge dirigit per Lluís Pasqual al Teatre Lliure, a la presentació d’aquest muntatge parlava així de l’obra: “És la vida quotidiana d’uns dies, no passa més d’un any, de tres persones que no estan íntimament lligades, que no es veuen, que estan a llocs diferents. I que tindran un destí impensadament comú. El text no dóna una opinió o una solució o una comparació, ni diu qui són els bons i qui són els dolents, es tracta que cadascú ho rebi. Elles s’expliquen: una té una motivació per fer una cosa, l’altra segueix una línia a la seva vida de correcció i de justícia, l’altra és allà perquè l’han enviada. No hi ha una confrontació sobre qui té raó.”

Aquesta lectura de CredoinunsolODIO neix en record de l’actriu gironina Cristina Cervià, que va morir el mes de març passat.

Míriam Iscla substitueix a Rosa Maria Sardà a CredoinunsolODIO, i pujarà a l’escenari al costat de Meritxell Yanes i Mercè Pons. Sardà, tot i que no formarà part del repartiment, com s’havia anunciat inicialment, manté la direcció del muntatge.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*