Recital del tenor David Alegret i el pianista Albert Guinovart al Palau de la Música

Recital del tenor David Alegret i el pianista Albert Guinovart al Palau de la Música
31/01/2020 Redactor

El dimarts, 4 de febrer a les 20:00 al Petit Palau, el tenor David Alegret i el pianista Albert Guinovart oferiran al Palau de la Música Catalana un programa de cançó catalana dedicat a Eduard Toldrà per commemorar el 125è aniversari del seu naixement. El concert, del cicle Intèrprets Catalans, inclourà majoritàriament cançons compostes pel mestre Toldrà, un dels gèneres més reconeguts de la seva producció i amb el qual va demostrar una gran sensibilitat a l’hora de musicar poemes de grans autors de les lletres catalanes. David Alegret, especialista en la matèria i enamorat d’aquesta faceta de Toldrà, posarà veu a algunes de les seves cançons més divulgades, però també a d’altres poc conegudes, sempre acompanyat pel piano expert d’Albert Guinovart.

De Toldrà es podran escoltar vint-i-dues cançons, originalment per a veu i piano, de poemes de Josep Carner –de qui aquest any es commemora el cinquantenari de la mort–: Menta i farigola, El gessamí i la rosa i Recança; de Josep Maria de Sagarra: Romanç de Santa Llúcia i Vinyes verdes vora el mar; de Joan Maragall: La mar estava alegra i Festeig; de Trinitat Catasús: Abril i Cançó d’un bell amor, i el cicle de cinc cançons A l’ombra del lledoner, sobre poemes de Tomàs Garcés.

També es podrà gaudir de la poc coneguda faceta compositiva de la pianista Alícia de Larrocha, amb Cançó d’un doble amor, sobre un poema de Josep Carner. Per la seva banda, Albert Guinovart interpretarà en solitari Paràfrasi sobre La camperola d’Eduard Toldrà i les seves pròpies composicions Nocturn a Maria i T’estim, sobre un poema de Manuel Forcano.

El tenor David Alegret és reconegut com un gran especialista en el repertori rossinià i mozartià, en els quals brillen la puresa natural de la seva veu, així com la tècnica i l’emotiva musicalitat. Compromès amb el repertori contemporani, va participar en les estrenes de les òperes Les bienveillantes d’Hèctor Parra, a l’Òpera Vlaanderen, i L’enigma di Lea de Benet Casablancas, al Gran Teatre del Liceu, amb papers escrits per a ell. Dirigit per batutes de renom internacional, ha actuat en auditoris de Londres, Viena, Lucerna i Praga, entre altres ciutats. En l’àmbit del recital, Alegret compta amb un repertori en què destaquen el lied alemany i la cançó d’autor català. El seu darrer disc de cançó catalana, Impressions de natura, amb el pianista Daniel Blanch, ha rebut crítiques excel·lents.

Albert Guinovart és considerat un dels músics actuals més complets i polifacètics. La seva activitat professional es divideix entre la dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. Ha actuat per tot Europa, Sud-amèrica, els Estats Units, el Canadà, el Japó, el Pròxim Orient, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb diferents orquestres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. És conegut pels seus premiats musicals: Mar i cel, Flor de Nit, Gaudí, Paradís, La vampira del Raval i Scaramouche. Ha compost les òperes Atzar i Alba eterna i el ballet Terra baixa. Com a artista resident del Palau de la Música, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem, que afegeix al seu catàleg, amb obres com Te Deum, Missa Brevis o Gloria. També són conegudes les seves composicions per a la televisió i el cinema.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*