Queda inaugurada la nova Sala Beckett a Poblenou

Queda inaugurada la nova Sala Beckett a Poblenou
12/11/2016 Redactor

La desaparició de Wendy, un text que Benet i Jornet va escriure el 1973, serà l’obra de teatre que inaugurarà la nova Sala Beckett, ubicada des del juliol al carrer Pere IV del barri del Poblenou.

Després de 27 anys treballant per la dramatúrgia catalana, la Beckett comença la seva nova etapa homenatjant una figura cabdal del teatre català: Josep Maria Benet i Jornet, un pont entre dues generacions de dramaturgs i peça imprescindible per tal que la creació contemporània catalana es trobi en aquest moment dolç. Oriol Broggi és l’encarregat de la posada en escena d’aquesta obra, que s’ha representat en diverses ocasions per grups de teatre amateur de tot Catalunya. El  repartiment està format per Joan Anguera, Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripoll, Josep Sobrevals i Armand Villén. L’obra es podrà veure a la Sala de baix de la nova Beckett fins al 8 de gener.

Sinopsi

Una companyia de teatre és a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument. La desorientació dels actors, que s’han quedat sense el seu personatge o han d’improvisar noves situacions dramàtiques, amb les constants interrupcions del fil argumental que se’n deriven, permet agafar distància respecte de la història que es volia explicar i fa que emergeixin totes les contradiccions pròpies dels contes i els mites de la nostra infantesa.

La desaparició de Wendy és un joc pervers sobre els records, l’experiència, la moral i l’imaginari col·lectiu a través de l’homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

La nova Sala Beckett, ara al Poblenou

El nou projecte de la Sala Beckett és canvi i també continuïtat. Continuïtat perquè es manté la identitat de la Sala Beckett: un espai de creació, formació i experimentació, dedicat especialment a la dramatúrgia contemporània. Un espai que ha de seguir contribuint a la formació, consolidació i difusió professional d’autors i dramaturgs. Un espai per a nous autors i un espai on autors consolidats puguin crear i experimentar. Tot des de la qualitat artística, el compromís social i el rigor professional.

També és canvi, en la mesura que és millora i creixement. Més diversitat i quantitat d’activitats, estructurades en quatre eixos: creació, formació, pensament i debat, i suport a l’autoria dramàtica. El projecte millora també en el compromís amb el retorn social i la vocació pública des de la independència. La Sala Beckett té l’objectiu de relacionar més bé la dramatúrgia contemporània amb la resta de la societat.

La nova Beckett és una casa, un espai domèstic, artístic i artesanal que fuig de solemnitats, immediateses i grandiloqüències. Les activitats que ja han començat a tenir-hi lloc possibiliten la trobada espontània i relaxada entre creadors, aprenents, públic i usuaris de tota mena, sense objectius massa predefinits. La Beckett creix pel costat del seu Obrador per fer possible que la incertesa, el dubte i fins i tot el fracàs generin activitat i creació permanentment renovada.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*