
In Faust we trust? El Teatre Akadèmia estrena el pròxim 19 d’octubre l’obra inFAUST, una producció del mateix Teatre en coproducció amb Projecte Ingenu que busca reflexionar sobre el valor del poder a l’actualitat a partir del que ja va plasmar J. W. Goethe al seu Faust.
El clàssic del segle XIX, al qual l’autor alemany va destinar gran part de la seva vida a escriure i reescriure – el va començar amb 25 anys i el va acabar poc abans de la seva mort-, és ara versionat per la dramaturga Anna Maria Ricart i dirigit per Marc Chornet. Faust representa aquell ésser humà que prefereix sacrificar la salvació eterna per l’anhel de ser-ho tot, de saber-ho tot i, sobretot, de viure-ho tot. Faust encarna la idea moderna de domini.
Sobre l’escenari, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Roser Tapias i Cristina Arenas seran els encarregats d’interpretar els diferents personatges. I repeteix l’equip artístic d’altres produccions de la companyia amb l’escenografia de Laura Clos (Closca), la il·luminació de David Bofarull, Alfonso Ferri al vídeo i Pol Queralt al disseny de so.
Aquest és el retorn de Projecte Ingenu al Teatre Akadèmia després de l’èxit incontestable de Yerma (també coproducció del Teatre) les dues passades temporades. Precisament amb Yerma la companyia acaba de visitar al Teatro Kamikaze de Madrid exhaurint totes les entrades.
Sinopsi d’InFAUST
El dia del seu aniversari, el vell Faust, no trobant sentit a la seva vida, intenta suïcidar-se, però no n’és capaç. Un anunci a les xarxes ho canvia tot. De la mà de Mefistòfil, entra en un món creat a partir dels seus desitjos més íntims. Allà pot ser i tenir tot allò que vulgui. Però tot té un cost i Faust haurà de signar una i una altra vegada el pacte… amb el diable?