Pepa Plana porta ‘Paradís Pintat’ a la Sala Muntaner

Pepa Plana porta ‘Paradís Pintat’ a la Sala Muntaner
24/01/2017 Redactor

Del 25 de gener al 19 de febrer l’escenari de la Sala Muntaner de Barcelona es convertirà en el típic bufet de casa uns avis o uns tiets, amb el seu cobretaula de ganxet i tot. Al damunt del bufet hi ha un d’aquells quadres plens d’angelets (més concretament quatre angeletes) d’aquells que sempre hem vist, però al que mai li havíem fet cas. Pepa Plana, que interpreta una d’aquestes angeletes voldrà sortir del quadre i farà tots els possibles per complir el seu somni: volar per convertir-se en un àngel de la guarda.

‘Paradís Pintat’ és el resultat de la primera col·laboració entre la pallassa Pepa Plana i el prestigiós director i dramaturg Ferruccio Cainero, gran coneixedor de la Commedia dell’Arte i el món dels pallassos. Fruit d’aquest treball conjunt ha nascut aquest emotiu espectacle que té com a rerefons les migracions. Amb grans recursos visuals –obra de l’estudi de creació audiovisual Nueveojos-, es posa en escena una història plena de gags divertits i sensacionals, però que ens connecta amb la cara més tràgica del món on vivim, interpel·lant directament a l’espectador que no surt indiferent del teatre.

El tema de les migracions és un tema recorrent als treballs de Pepa Plana. Anteriorment havia fet ‘Èxode’ amb el desaparegut Joan Montanyès ‘Monti’ i amb Joan Valentí. Si ‘Èxode’ ens remetia a la Guerra Civil Espanyola, ‘Paradís Pintat’ ens fa pensar en les migracions actuals, que també podrien ser tots els exilis i desaparicions que hi ha hagut al llarg de la història. Plana que es membre de Pallassos sense Fronteres, explica que té una inquietud amb la temàtica ja que “no pot ser que com a societat no fem res i que jo personalment no fes res” i a més la pallassa compta amb rerefons familiar: uns avis que van haver-se d’exiliar durant la Guerra Civil i que van acabar al camp de concentració d’Argelers.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*