PALLAPUPAS organitza l’espectacle únic ‘Una Nit de Bojos!’ el Dia Internacional del Teatre!

PALLAPUPAS organitza l’espectacle únic ‘Una Nit de Bojos!’ el Dia Internacional del Teatre!
14/03/2017 Redactor

El dilluns dia 27 de març, Dia Internacional del Teatre, Pallapupas organitza l’espectacle de teatre social Una Nit de Bojos al Teatre del Casino l’Aliança del Poblenou a les 20:30h.

Aquest serà el quart any que es celebra aquest acte on hi actuaran les 3 cies del programa de Salut Mental de Pallapupas:

cia. Brots (formada per persones diagnosticades amb trastorn mental.
cia. Vínculos (formada per familiars dels diagnosticats).
cia. Personalitats (formada per adolescents derivats de les Unitats de Psiquiatria Infantojuvenil de Sant Joan de Déu).

Des del 2003, Pallapupas ajuda a persones que pateixen trastorns mentals a través del teatre de l’oprimit. A la seu de l’entitat, prop de Plaça Espanya, cada dijous s’obren les portes perquè tothom pugui anar a veure la seva tasca, plasmada en una obra de teatre.

El teatre que fan, no vol ser una teràpia per tractar la salut mental des de l’enfoc mèdic, sinó una manera de fer que les persones diagnosticades es relacionin amb l’entorn i deixin de sentir-se estigmatitzats per la societat. Els proporciona una manera d’expressar-se lliurement, perquè quan són a l’escenari, totes les etiquetes desapareixen i poden centrar-se en les seves qualitats i no en els seus diagnòstics.

L’espectador experimenta una transformació emocional durant tota l’obra on empatitza directament amb els actors i amb les seves històries, que contenen situacions dramàtiques i còmiques però reals. Fa remoure sentiments sense vergonya, ni estigmes, ni barreres.

Un teatre que explota les diferències i fa que persones que normalment no podrien, gaudexin de l’experiència (i els beneficis) de ser actors i actrius.

UNA NIT DE BOJOS!

Un cop a l’any, Pallapupas organitza ‘Una Nit de Bojos!’ per presentar la feina realitzada per les tres companyies durant tot l’any, on els actors de les companyies amateurs tenen l’oportunitat de realitzar aquests exercicis teatrals i expressar-se dalt d’un escenari. Transmetre al públic el missatge que les persones amb patiment mental són habituals al nostre entorn i que hem de conviure-hi amb normalitat.

L’espectacle del dilluns 27, a més de les tres cies., compta amb la participació d’artistes convidats que representen diferents disciplines i s’entrecreuen en el fil conductor de les actuacions centrals. Alguns d’ells són Juanra Bonet & David Fernàndez, Bordas Bor. & Brincadeira o Marcos Franz.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*