Òscar Intente s’endinsa en l’obra de Bertolt Brecht al Teatre Akadèmia

Òscar Intente s’endinsa en l’obra de Bertolt Brecht al Teatre Akadèmia
16/11/2016 Redactor

Del 18 de novembre al 4 de desembre de 2016 el Teatre Akadèmia programa Aula-Brecht (El peix gros es menja el petit), un monòleg amb l’actor Òscar Intente. La peça explora l’obra de Bertolt Brecht, un dels dramaturgs i directors alemanys més destacats del segle XX, encara molt actual.

Aula-Brecht (El peix gros es menja el petit) és una nova versió, adaptada a la sensibilitat del segle XXI, de l’espectacle que amb traducció i interpretació de Feliu Formosa i direcció i dramatúrgia de Carles Grau va estrenar el grup El Globusl’any 1976 i va representar fins l’any 1984, fent més de seixanta representacions en teatres i locals poc convencionals. L’espectacle, de contingut antidogmàtic, de crítica social i moments poètics i d’humor, barreja una quinzena de textos breus de poesia, prosa i teatre.

A l’obra, Òscar Intente esdevé una espècie de professor i, amb l’única ajuda d’un guix i una pissarra, ens acosta la figura i l’obra d’aquest autor alemany, els textos del qual busquen fer reflexionar l’espectador i despertar el seu sentit crític. Una actitud crítica que li ha de permetre qüestionar la realitat i societat on viu i impulsar-lo a prendre decisions per aconseguir un món més just i habitable.

Bertolt Brecht va ser un dels dramaturgs i poetes alemanys més influents del segle XX. Conegut a l’escena dels cabarets berlinesos des d’on molts artistes de l’època es van permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència, la situació política d’un moment molt perillós.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*