Noves Visions, el Sitges sense convencions

Noves Visions, el Sitges sense convencions
06/10/2016 Redactor

Des de l’any 2003, el Festival de Cinema de Sitges fa una mirada especial cap a tot allò que se surt de la norma. Aquesta és la raó de ser de Noves Visions, una secció que aposta clarament per les cintes experimentals i d’autor, pel fantàstic més allunyat de les convencions i els llenguatges més tradicionals que podem trobar en la secció oficial.

Fent palès el compromís del certamen amb les altres mirades sobre el gènere, els programadors de Sitges han triat 30 pel·lícules que ens traslladaran fins al fantàstic més radical i més indie. Una bona mostra d’això és la cinta seleccionada per clausurar aquesta edició, Prevenge. Es tracta de l’opera prima de l’actriu i guionista Alice Lowe, qui proposa una comèdia negra protagonitzada per una dona trastocada en avançat estat de gestació que vol venjar la mort del seu marit.

Parlar de cinema alternatiu i d’autor porta aparellat el segell Sundance. Provinent d’aquest festival veurem dues produccions destacades. D’una banda, The Greasy Strangler, una pel·lícula americana, dirigida per Jim Hosking, que va produir força controvèrsia durant la seva primera projecció arran l’estranya relació que planteja entre un pare i un fill; de l’altra, la iraniana Under the Shadow, del debutant Babak Anvari, qui ens traslladarà al Teheran dels 80 per presentar-nos a una família que no només ha de fer front a la guerra i al règim dels aiatol·làs, sinó també a les estranyes presències amb les que comença a dialogar la més petita de la casa.

Anvari no és el l’únic director novell de la secció. Dels que s’estrenen a la gran pantalla caldrà parar atenció a títols com The Transfiguration, un relat vampíric dirigit per Michael O’Shea i protagonitzat per Larry Fessenden, un dels tòtems del gènere, a o The Greasy Strangler, de Jim Hosking, una història escatològica i gore en tota regla.

La trentena de pel·lícules previstes a Noves Visions es completa amb les cintes de figures ja consolidades i, per descomptat, amb la imprescindible presència catalana.  Dels de casa hi deixaran empremta La próxima piel, d’Isaki Lacuesta; Salvación, de Denis Castro; Vestigis, de Iván Murillo; i el documental El cor de pi negre, de Jaume Pujadas.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*