Miró: Constel·lació Antoni Llena

Miró: Constel·lació Antoni Llena
17/02/2020 Redactor

L’artista Antoni Llena presenta una gran constel·lació de dibuixos de Joan Miró que ocupa tota una de les sales de la Col·lecció. La selecció de l’artista, formada per 150 peces del fons de la Fundació, n’inclou algunes que són l’origen de les obres més conegudes de Miró i d’altres que l’artista va repetir durant anys sense materialitzar-les. L’obra de Llena és, en el cas d’aquesta constel·lació, la tria en si mateixa.

Llena ha escollit aquests dibuixos per l’emoció estètica que li provoquen i pel fet que s’hi reconeix a ell mateix; en la majoria d’ells hi veu el Miró més íntim, menys colorista i més iconoclasta. La disposició de tots aquests dibuixos, que conviuen amb dues obres de Llena, vol mostrar els conceptes oposats que conviuen en l’obra de Miró i busca omplir la sala de manera immersiva. Viure, des de la mirada de Llena, tot l’univers mironià.

Antoni Llena, que també ha treballat molt sovint amb el paper, defuig el discurs historiogràfic i fa visible la seva complicitat amb Miró. Al mateix temps, posa en valor la col·lecció de dibuixos de la Fundació, un conjunt de gairebé vuit mil peces que, per la seva fragilitat, només s’exposen en comptades ocasions.

Aquesta exposició tindrà lloc el diumenge 16 de febrer fins al diumenge 3 de maig a la Fundació Joan Miró.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*