L’univers femení de Txèkhov arriba a l’Akadèmia amb ‘Els dies que vindran’ de La Sueca

L’univers femení de Txèkhov arriba a l’Akadèmia amb ‘Els dies que vindran’ de La Sueca
15/02/2018 Redactor

A partir del 14 de febrer i fins el 4 de març, La Sueca presenta la seva primera creació debasada en l’obra i l’univers d’A. Txèkhov

 

Dirigides per Cristina Cervià, les actrius Mar Casas, Clara Garcés i Mireia Vallès porten a escena la veu de les dones que no van trobar el seu encaix en el món masculí i retrògad de la Rússia del segle XIX

 

El pròxim dimecres 14 de febrer arriba al Teatre Akadèmia la nova creació de La Sueca, ‘Els dies que vindran‘, una dramatúrgia basada en textos d’Anton Txèkhov. Estrenada el passat novembre al Festival Temporada Alta, la companyia fa ara la seva segona parada a l’Akadèmia per mostrar aquesta obra inspirada en els personatges femenins de l’autor rus i que es podrà veure fins fins el 4 de març.

Si algú coneix bé l’ànima humana aquest és Txèkhov i, partint d’aquesta idea, La Sueca decideix revisitar-lo pe tal de recuperar les dones que ell va retratar, que van influir una època i que encara ara ho segueixen fent. Una mirada contemporània, reivindicativa i genuïna sobre aquests arquetips femenins que no van trobar el seu encaix en el món masculí i retrògad de la Rússia de finals del XIX.

Dirigides per Cristina Cervià, les actrius Mar Casas, Clara Garcés i Mireia Vallès porten a escena el testimoni de les dones que apareixen a les quatre obres principals de l’autor rus (La gavina, L’hort dels cirerers, Les tres germanes L’oncle Vània).


Les antiheroïnes de Txhèkhov

Nina, Arkàdina, Irina, Olga, Maixa, Sònia, Elena, Liubov, Vària, Ània… ‘Els dies que vindran‘ vol donar veu i carn a les antiheroïnes de Txèkhov. Dones imaginades per l’autor que fa més de cent anys que lluiten per aconseguir allò que anhelen. Malgrat ser dones imaginades anticipen el nostre present i són més properes a nosaltres, un segle després, que a les seves conveïnes. El muntatge revisita, doncs, aquests personatges femenins emblemàtics i aprofundieix en la seva particularitat donant-los vida més enllà del text.

Realitat i ficció es fusionen en una proposta on el clàssic rus es fon en la quotidianitat de les intèrprets. Les actrius empatitzen amb els diferents personatges i, malgrat els seus errors, les arriben a comprendre i intercanvien confidències.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*