L’experimentació i el risc protagonistes de la 6a edició IN SITU Mostra d’arts del moviment

L’experimentació i el risc protagonistes de la 6a edició IN SITU Mostra d’arts del moviment
19/10/2017 Redactor

El 15 i 16 de desembre tindrà lloc la 6a edició IN SITU – Mostra d’arts del moviment a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. La nova edició d’IN SITU consolida el format de l’any anterior en el qual es convidava al públic a fer un recorregut per diferents espais de l’Arts Santa Mònica. Aquest any es podran veure 6 VERSIONS-SITE, és a dir versions de peces que s’adapten i dialoguen amb l’espai. Aquest enfocament respon a l’interès a adaptar treballs escènics basats en el moviment a espais no convencionals. Cada dia es faran 2 grups de 70 persones aprox que visitaran 3 espais on podran veure 3 peces. Cada dia les peces seran diferents, divendres són 3 artistes i dissabte 3 més, un total de 6 artistes programats.

Les peces seleccionades a convocatòria oberta del programa de la 6a edició IN SITU són;DeConstrucción#3 de Three Planes Collective, Tecnologías del yo de Roser Tutusaus, La mesura del detall de Magí Serra i Que du Bonheur(?) de Man Drake7Tomeu Vergés. Fruit de les col·laboracions amb l’Anima a l’esquena i 48h Open House Barcelona s’han programat les peces Impregnaciones en la Srta Nieve y Guitarra de Mónica Valenciano/El Bailadero i Composició Animada de Sònia Gómez, respectivament. La selecció va tenir lloc el passat juliol, a càrrec de l’equip IN SITU conjuntament amb Anna Rubirola, creadora independent amb una llarga trajectòria artística, i que actualment gestiona l’espai de creació La Visiva i és membre del col·lectiu G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics).
Amb la nova edició, IN SITU es consolida com una de les cites imprescindibles en les arts del moviment a la ciutat de Barcelona apostant per una programació arriscada, experimental i fent especial ènfasi en el diàleg de les peces amb l’espai que les acull.

IN SITU continua apostant per la idea de compartir el procés creatiu de les peces més enllà de l’exhibició, i un any més proposa uns tallers “Sessions obertes amb l’artista” oberts a tothom previs a la Mostra. Aquests tindran lloc a la Caldera els dies 2 i 3 de desembre. IN SITU convida a tothom que estigui interessat en la dansa i el seu procés a participar-hi. No cal experiència prèvia en dansa ni en les arts del moviment, la simple curiositat com a espectador és suficient per poder gaudir d’aquests tallers (més informació i inscripcions: mostrainsitu@gmail.com). 

Així mateix la Mostra segueix amb les col·laboracions per a teixir un circuit d’exhibició a tot el territori promovent la mobilitat de les peces amb diferents festivals i centres de creació com; La Caldera, Festival Sismògraf, Sala Hiroshima, L’Animal a l’esquena, Antic Teatre, 48h Open House Barcelona, i Tragant Dansa.
 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*