Les Cruet i Matagalls, doble concert de presentació a BCN

Les Cruet i Matagalls, doble concert de presentació a BCN
05/11/2016 Redactor

El proper 24 de novembre tindrà lloc a la sala Sidecar de Barcelona el concert doble de Les Cruet i Matagalls, que suposarà la presentació oficial dels seus respectius discos de debut, “Pomes Agres” i “Matagalls”. Completarà la nit la intervenció especial de Roger Pelàez. Les entrades ja estan a la venda.

Les Cruet són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. No hi ha res semblant: són una torrentada, un revulsiu, una alegria furiosa. “Pomes agres” és el seu primer disc, només un grapat de cançons, i, tanmateix, l’adhesió és instantània: se’t queden gravades al cap, reconeixes la crida atàvica, el senyal pactat, i sense pensar-t’ho dues vegades, arrenques a córrer cap a allà on van. Els membres del grup han tocat a grups com Zeidun, La Célula Durmiente, Assot o Els Surfing Sirles i es nota: formen part de la saba roquerola de Sant Celoni.

Matagalls també comparteixen amb Les Cruet bona part d’aquest ADN sonor del Montseny: a les seves files hi militen Xavi Garcia (Surfing Sirles, també a Les Cruet), Ramon Mas (FP), Dalmau Boada (Esperit!), Guille Caballero (Surfing Sirles, Joan Colomo), Albert Trabal (Zeidun), Marçal Calvet i Andreu Renau. Al projecte inicial de Garcia i Mas es van acabar sumant noves capes sonores (violins, trompetes, teclats, acordions) que van donar al projecte una nova perspectiva, i el van convertir en quelcom inesperat i diferent: un disc fosc i crepuscular, que es mou entre el so erosionat d’uns Giant Sand o uns Calexico, la veu tabernera de The Pogues o les atmosferes de Black Heart Procession.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*