La soprano Sondra Radvanovsky torna al Liceu

La soprano Sondra Radvanovsky torna al Liceu
21/12/2016 Redactor

Una de les cantants més destacades del moment, Sondra Radvanovsky, torna al Gran Teatre del Liceu el 22 de desembre després de la sensacional interpretació de Norma, de Bellini, la temporada 2014-/15 i de Tosca, de Puccini, a la 2013/14. La soprano nord-americana, que s’ha guanyat l’aplaudiment de crítica i públic amb extraordinàries actuacions com la de fa poques setmanes al Royal Opera House de Londres amb Manon Lescaut, estarà acompanyada en aquest recital del pianista Anthony Manoli.

Tot i ser reconeguda com una de les més rellevants sopranos d’òperes de Verdi, Radvanovsky ha estès recentment el seu repertori, interpretant amb enorme èxit rols com Tosca, Aida o Rusalka. En el programa que oferirà dijous, la soprano delectarà amb dos dels moments musicals més recordats de Maria Stuarda, que obriran el recital. A la primera part també recuperarà quatre cançons de Rakhmàninov, tot tancant amb una de les joies de Le Cid, la gran òpera de Jules Massenet. La soprano dedicarà la segona part a tres elegants peces de Bellini (“Per pietà, bell’idol mio”, “La ricordanza” i “Ma, rendi pur contento”), a l’òpera més coneguda de Dvořák, Rusalka, al pare de l’escola nacional nord-americana, Copland, amb el cicle Old American Songs, per acabar tancant el programa amb l’ària “La mamma morta” de l’òpera Andrea Chénier, de Giordano.

Biografia

Sondra Radvanovsky és una de les sopranos més importants de la seva generació. L’honestedat i intensitat que desprèn al damunt de l’escenari l’han convertit en una de les cantants més destacades del moment i l’han fet guanyar-se l’aplaudiment  tant de la crítica com del públic.

La temporada 2015-16 va rebre l’encàrrec de la Metropolitan Opera de Nova York d’interpretar en una mateixa temporada les “tres reines” de Donizetti. Així ha estat l’única intèrpret capaç de cantar les protagonistes d’Anna Bolena, Maria Stuarda i Elisabetta (Roberto Devereux) en un mateix teatre, en una mateixa temporada.

Ha actuat als principals teatres d’òpera del món com la Royal Opera House de Londres, l’Òpera de París, el Teatro alla Scala de Milà o el MET de Nova York. El seu debut al Gran Teatre del Liceu va ser la temporada 2011-12 amb Aida, hi va tornar per Tosca, i la temporada 2014-15 amb Norma.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*