La quinzena edició del Festival El Més Petit de Tots es tanca amb més d’un 90 per cent d’ocupació

La quinzena edició del Festival El Més Petit de Tots es tanca amb més d’un 90 per cent d’ocupació
26/11/2019 Redactor

La quinzena edició d’El Més Petit de Tots, el Festival Internacional d’Arts Escèniques per a Espectadors de 0 a 5 anys, ha aconseguit 14.000 espectadors i ha superat el 90 per cent d’índex d’ocupació, segons les dades provisionals de l’organització, cosa que juntament amb els excel·lents resultats artístics i l’elevada participació a les activitats organitzades al voltant del 4t Encontre d’Arts per a la Primera Infància –celebrat en el marc del certamen– el consoliden com la principal referència del sud d’Europa del sector de les propostes escèniques per als espectadors més petits. El Festival s’ha desenvolupat del 9 al 24 de novembre a dotze ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i ha comptat amb la participació de 17 companyies, 11 de les quals internacionals.

“Un cop més es demostra la importància de l’art orientat a la primera infància i es desfan mites i tòpics relatius tant al rigor artístic de les creacions per a aquest col·lectiu com a l’interès que generen”, valora Eulàlia Ribera, directora d’El Més Petit de Tots. En aquesta quinzena edició, el programa ha inclòs més de 120 funcions, de les quals 40 orientades al públic escolar. També s’han potenciat les activitats de participació de les famílies a través de tallers conduïts pels propis artistes, que han estat una de les activitats més sol·licitades obligant, en molts casos, a obrir llistes d’espera per encabir les persones que volien prendre-hi part.

Un dels moments culminants del Festival va ser el 4t Encontre d’Arts Escèniques per a la Primera Infància, que del 15 al 17 de novembre va reunir a Sabadell artistes, programadors culturals, mestres, pedagogs, investigadors universitaris i agents culturals de les administracions públiques per debatre i reflexionar sobre el futur i els reptes que afronta l’activitat artística adreçada als espectadors de 0 a 5 anys.

A l’Encontre hi van participar 70 professionals, més de la meitat dels quals de procedència internacional (de més d’una vintena de països) que, a més dels debats inclosos a les jornades, van poder veure alguns dels espectacles del Festival. També hi van ser un centenar de mestres d’escoles bressol que van aprofundir en la fórmula per incorporar l’art a la seva tasca diària amb els infants.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*