La hija de un ladrón, amb les catalanes Greta Fernández i Belén Funes, plat fort de la nova edició del Festival MOST

La hija de un ladrón, amb les catalanes Greta Fernández i Belén Funes, plat fort de la nova edició del Festival MOST
30/10/2019 Redactor

El festival s’inaugura el proper dijous 7 de novembre amb l’estrena a Catalunya d’Especiales d’Olivier Nakache i Éric Toledano, Premi del Públic del Festival de Cinema de Sant Sebastià, protagonitzat per Vincent Cassel i Reda Kateb. 

Enguany el Most clourà amb La hija de un ladrón, òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández, Premi Concha de Plata al darrer Festival de Cinema de Sant Sebastià per la seva interpretació. Comptarem amb la presència al festival de Greta Fernández, el dissabte 16 (Cal Bolet, 18h amb entrada gratuïta) farà un ‘Q&A’ amb el públic i el diumenge 17 presentarà el film de cloenda (La hija de un ladrón).

A la secció Gran Reserva es podran veure altres pel·lícules de preestrena com La Verité d’Hirokazu Koreeda i Papicha de Mounia Meddour.

La regió convidada d’enguany és Galícia amb una mostra de cinema gallec en la qual destaca la projecció d’O que arde d’Oliver Laxe, Premi del Jurat Un certain regard al Festival de Cannes i una selecció de curtmetratges representatius de la Mostra de Cinema Periférico (S8) de La Corunya amb la presència dels seus directors.

A les seccions Collita i Brot competeixen un total de 37 i 36 peces audiovisuals, respectivament.

L’actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons rebran els premis honorífics a la seva trajectòria cinematogràfica.

La 9a edició del MOST Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, únic festival especialitzat en aquesta temàtica a Catalunya i a l’estat espanyol, tindrà lloc del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i a la comarca de l’Alt Penedès i del 27 de novembre a l’1 de desembre al Priorat.

 

GRAN RESERVA
La pel·lícula Especiales d’Olivier Nakache i Éric Toledano inaugura el festival el proper 7 de novembre. El film, protagonitzat per Vincent Cassel i Reda Kateb, va rebre el Premi del Públic a la passada edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Enguany el MOST clourà amb La hija de un ladrón, òpera prima de Belén Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández, Premi Concha de Plata al darrer Festival de Cinema de Sant Sebastià per la seva interpretació. Es tracta de la primera pel·lícula en la qual hi actuen junts interpretant els seus rols de la vida real, pare i filla.

Dins la secció Gran Reserva es podran veure altres pel·lícules de preestrena com La Verité del japonès Hirokazu Koreeda protagonitzada per Juliette Binoche, Catherine Deneuve i Ethan Hawke; Papicha de Mounia Meddour.

 

GALÍCIA, REGIÓ CONVIDADA
Enguany el MOST convida al públic a descobrir la riquesa cultural i vitivinícola de Galícia a través d’una mostra del seu cinema, els seus vins i de la seva gastronomia. El festival acull dins la secció Gran Reserva la projecció del film O que arde d’Oliver Laxe, premi del Jurat Un certain regard al Festival de Cannes amb la presència del crític de cinema i impulsor del film des de la UPF, Jordi Balló. També hi haurà una selecció de curtmetratges representatius de la X Mostra de Cinema Periférico (S8) amb la presència dels seus directors Ana González i Ángel Rueda i les projeccions de Trinta Lumes de Diana Toucedo, amb la presència de la seva directora i part de l’equip tècnic; i de la sessió especial de la secció Collita amb El despertar del vino en Galicia: la vuelta al terroir de Pablo Alonso, amb la presència dels directors i alguns dels elaboradors protagonistes.

El Most també ofereix un tast de vins gallecs a càrrec de Xoán Cannás, sommelier gallec, Nas d’OR 2004, i director de l’Instituto Galego do Viño que permetrà descobrir la gran diversitat vitícola dels vins de les terres gallegues i les seves denominacions (Monterrei, Rias Baixas, Ribeiro, Ribeira Sacra i Valdeorras). I per acabar, el darrer diumenge del Most tindrà lloc una gran celebració amb un dinar popular amb productes de la gastronomia gallega i una selecció dels millors vins del país.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*