“La Bruixa de la tramuntana”, l’adaptació musical de Marc Rosich obre la programació familiar del Teatre Lliure

“La Bruixa de la tramuntana”, l’adaptació musical de Marc Rosich obre la programació familiar del Teatre Lliure
17/02/2020 Redactor

La Bruixa de la tramuntana, l’adaptació musical de Marc Rosich d’un conte de Miquel Berga, obre la programació familiar del Teatre Lliure.

Del 27 de febrer al 15 de març, grans i petits podran gaudir d’aquest espectacle amb música original de Carles Pedragosa, basat en el llibre La bruixa de Cadaqués publicat a El vaixell de vapor.

El Teatre Lliure enceta la seva programació familiar, El Lliure del futur, el proper dijous 27 de febrer amb La Bruixa de la tramuntana. L’espectacle és un muntatge musical dirigit per Marc Rosich, amb la música de Carles Pedragosa i basat en el conte La bruixa de Cadaqués de Miquel Berga, publicat per la col·lecció infantil El vaixell de vapor (Cruïlla) el 2014.

Després de dirigir Renardo o el Llibre de les bèsties (2016) amb la col·laboració de la compositora Clara Peya, Rosich torna de nou al Teatre Lliure unint teatre i música, aquest cop, de la mà de Pedragosa. L’intèrpret i compositor fa un homenatge al gènere musical autòcton, l’havanera, però també una paròdia dels hits ie-ie dels 60, i es podran escoltar en directe també pasdobles d’olé, sardanes i cançó eurovisiva.

De Pedragosa, Rosich en diu: “sabia que el seu boig eclecticisme com a músic i el seu carisma, cada cop més evident, com a intèrpret, el convertien en l’aliat perfecte per compondre la música de l’espectacle, però sobretot per interpretar els personatges centrals de l’alcalde de Cadaqués i Dalí, entre altres”.

Miquel Berga, l’autor del relat original, és professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra i gran coneixedor, entre d’altres, de l’obra de George Orwell i Agustí Centelles. “Hem convertit el relat concís de Miquel Berga en una bogeria musical de més d’una hora”, explica el director.

La Bruixa de la tramuntana narra la història d’un llogarret de la Costa Brava als anys 60 i de com fa front a un fet inesperat que amenaça la pau del poble pescador: la tramuntana bufa més fort i té atemorida tota la població. La causa d’aquests vendavals és la Bruixa de la tramuntana que, amb l’ajuda de l’alcalde, té la intenció d’arrasar Cadaqués per construir-hi un gegantí complex hoteler. Els gats del poble es posaran en acció per estroncar els plans de la Bruixa i acabaran per demanar ajuda al famós pintor de Port Lligat, Salvador Dalí.

A més de PedragosaClara Moraleda, Maria Santallúsia i Toni Viñals completen el repartiment a dalt de l’escenari i Laura Clos ‘Closca’ en signa l’escenografia.

La Bruixa de la tramuntana és una coproducció del Teatre Lliure amb Bitó, recomanada per a nens i nenes de 5 a 11 anys. Les funcions escolars són de dimecres a divendres i les familiars, el dissabte i el diumenge.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*