Josep Maria Pou, Premi Gaudí d’Honor 2017

Josep Maria Pou, Premi Gaudí d’Honor 2017
21/12/2016 Redactor

La Junta directiva del l’Acadèmia del Cinema Català, formada per Isona Passola (Presidenta), Sergi López (Vicepresident), Elisa Plaza (Secretària), Maria Rosa Fusté (Tresorera) i Pep Armengol, Josep Maria Civit, Aina Clotet, Cesc Gay, Edmon Roch i Clara Segura (Vocals), ha acordat distingir l’actor, director i gestor teatral Josep Maria Pou amb el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2017, màxim reconeixement del cinema català.

Josep Maria Pou, membre de l’Acadèmia del Cinema Català des de la seva fundació l’abril de 2008, rebrà el Premi Gaudí d’Honor en el marc de la cerimònia de lliurament dels IX Premis Gaudí, el diumenge 29 de gener de 2017 a l’Auditori del Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, CCIB, retransmesa en directe per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

Pou ha agraït amb aquestes paraules el reconeixement dels acadèmics: “m’emociona i em fa feliç que l’Acadèmia hagi valorat la meva feina de tants anys, fins al punt de considerar-la mereixedora d’aquest Premi. Mai ho hauria imaginat, ho dic de cor. L’accepto com un reconeixement a la feina feta amb vocació, dedicació i afany; el mateix que fan, cada dia, tants i tants companys d’ofici. Confio, humilment, estar a l’altura de l’Acadèmia i d’aquells que han merescut el Premi abans que jo, tots ells mestres als qui admiro i estimo”.

Fins avui, han estat distingits amb el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter Jaime Camino (2009), Josep Maria Forn (2010), Jordi Dauder (2011), Pere Portabella (2012), Montserrat Carulla (2013), Julieta Serrano (2014), Ventura Pons (2015) i Rosa Maria Sardà (2016).

Des de la sisena edició dels Premis Gaudí (2014), el Premi Gaudí d’Honor passà a anomenar-se Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter per tal de retre homenatge a una persona que va dedicar la seva vida a la cultura cinematogràfica amb passió i coneixement, difonent des de la universitat, cicles, congressos i llibres, la història de la cinematografia catalana i universal. L’Acadèmia del Cinema Català reivindica el viu record de Miquel Porter Moix per la seva aportació al món del cinema i la cultura catalana.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*