Guillem Albà i Clara Peya estrenen ‘Pluja’ a Temporada Alta

Guillem Albà i Clara Peya estrenen ‘Pluja’ a Temporada Alta
30/10/2016 Redactor

Aquest diumenge 30 d’octubre el Teatre Municipal de Girona acollirà dues funcions de Pluja, el nou muntatge que neix de la unió de la compositora Clara Peya i les múltiples disciplines de Guillem Albà (titelles, gest, teatre visual…). Preestrenada a l’edició d’enguany de la Fira Mediterrània de Manresa, el muntatge s’estrena oficialment en el marc de Temporada Alta.

A Pluja, Guillem Albà i Clara Peya busquen oferir un espectacle “cara a cara”, sense artificis, fet de petites accions, petites notes musicals i molta imaginació, on els dos artistes juguen, ballen i canten davant del públic, creant una intimitat que només el teatre pot oferir. Junts inicien un viatge divertit i poètic a la recerca d’un refugi contra la vulnerabilitat, on sentir-se petit fa menys por. Amb un piano de mitja cua i una grada, un públic reduït, els dos artistes posen atenció als petits detalls, sense artificis ni trucs.

Guillem Albà ha estudiat diverses tècniques i estils teatrals però en la comèdia i el clown, estils on se sent més còmode, ha tingut mestres com Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand, Leo Bassi o Jango Edwards (que el va ajudar dirigint el seu primer espectacle de creació). Albà ha treballat a ràdio i televisió i, en el món del teatre, ha format part de diverses companyies i projectes. L’any 2006 va fundar la seva pròpia companyia amb la qual ha estrenat 3 espectacles de creació: Sketchofrenia, Flirt i Trau, guanyant diferents premis com el Premi del Públic a la Fira de Tàrrega, el premi del públic de la Mostra de Santa Eugènia o de la Mostra d’Igualada. L’últim espectacle de creació és Marabunta. Guillem Albà & The All In Orchestra, amb 6 músics en directe. També dirigeix espectacles de teatre, dansa o circ i ha treballat en la direcció escènica de grups de música com Love of Lesbian o Txarango. Al llarg de la seva carrera professional ha actuat per Espanya, França, Romania, Portugal, Holanda, Suècia, les Illes Açores o Xina.

Clara Peya és graduada en piano clàssic a l’ESMUC (2007) i ha cursat estudis superiors de Jazz i modern al Taller de Músics. Ha estudiat durant més de 12 anys amb el professor Leonid Sintsev amb qui va seguir la seva formació al Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg (Rússia). En l’àmbit de la música moderna i el jazz els seus professors han estat Joan Monné, Joan Díaz, Roger Mas, Txema Riera o Marco Mezquida. Ja ha presentat sis discs i és cofundadora de la companyia de teatre-dansa i música en directe l’Era de les Impuxibles. Compositora de diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa com Garbuix del Circ d’hivern de Nou Barris (2015), Mares i Filles de David Pintó (2015), 4Carmen d’Òpera de butxaca, Rudo de Manolo Alcántara (TA 2014), Clownic del Tricicle (2013) o Best of you de La Intrusa Danza (2013), amb qui ha fet gira per Sud-Amèrica. Actualment està treballant en el seu setè disc, en dos muntatges teatrals i fent la música del documental Enfemme.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*