Gran èxit de la GIOrquestra en el concert de celebració del seu cinquè aniversari

Gran èxit de la GIOrquestra en el concert de celebració del seu cinquè aniversari
06/02/2017 Redactor

La GIOrquestra, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, va sumar ahir un nou gran èxit a l’Auditori de Girona, en el concert que celebrava el seu cinquè aniversari i que també s’emmarcava en un projecte solidari per a la lluita contra el càncer i en el trentè aniversari de l’emissora Catalunya Música.

El mateix dia i a la mateixa hora que fa cinc anys, doncs, la sala gran de l’Auditori va acollir un nombrós públic que no es va voler perdre aquesta nova proposta de la GIO, que en aquesta ocasió es presentava amb una plantilla de setanta músics –la més gran amb què ha actuat a Girona-. A més d’una nodrida representació dels diversos patrocinadors privats, les institucions que donen suport a l’orquestra hi van ser representades al màxim nivell, amb la presència –entre d’altres- del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El programa de concert va estar format per la Cinquena simfonia de Beethoven, l’Obertura 1812 de Txaikovski i l’estrena del poema simfònic “Núria”, d’Albert Guinovart, compost per encàrrec dels germans Marcel i Jaume Sabaté –director i gerent de la GIO, respectivament- en homenatge a la seva mare i a la filla de Jaume.

A part de ser un encàrrec personal, l’obra de Guinovart –padrí de la GIO des de la seva fundació- vol ser un homenatge a totes les persones i famílies que pateixen o han patit càncer. I és que el concert d’ahir s’integrava en un projecte solidari per a la lluita contra aquesta malaltia que inclou una campanya de micromecenatge –a través de la plataforma Verkami- per a l’enregistrament i edició -a càrrec de l’equip d’Igor Cortadellas- d’un DVD, en col.laboració amb el blog personal i solidari “El crep de mi vida”, impulsat per Vanessa Nueda, destinat a recaptar fons per al projecte de recerca del doctor Jordi Frigola de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Si la iniciativa té èxit, i com a acció pionera en la música clàssica a casa nostra, el DVD es presentarà a la primavera en actes solidaris organitzats en cinemes.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*