Goodbye Barcelona torna per celebrar la historia de les Brigades Internacionals

Goodbye Barcelona torna per celebrar la historia de les Brigades Internacionals
24/02/2017 Redactor

El dilluns 6 de març a les 20.00h els Cinemes Girona acolliran un acte de celebració de la historia de les Brigades Internacionals amb l’aclamat musical Goodbye Barcelona. La vetllada, en motiu dels 80 anys de les Brigades, estarà presentada pel periodista Matthew Tree i comptarà amb la col·laboració dels intèrprets de la versió catalana del musical que representaran en directe algunes les cançons. L’obra ha passat per teatres de Londres, Barcelona i Madrid i ha estat nominada a diversos guardons, guanyant els premis a millor musical i millor direcció d’escena i millor actor revelació als VII Premios del Teatro Musical.

Goodbye Barcelona dóna veu a la crida internacional i a la història de persones de tot el món unides per una mateixa causa. El muntatge és una història real que tracta sobre una mare britànica i el seu fill de 18 anys, Sam, que abandona Londres l’any 1936 per unir-se a les Brigades Internacionals en la lluita contra Franco. Com ell, més de 50.000 voluntaris de 54 països van viatjar a Espanya per enfrontar-se al feixisme. El musical, combina l’experiència dels brigadistes al front de guerra i a la rereguarda barcelonina amb una història d’amor inevitablement protagonitzada per una noia d’aquí i un idealista d’allà.

La producció inicial  del musical, estrenada a Londres el novembre de 2011, va obtenir critiques extraordinàries, omplint les butaques del Arcola Theatre les cinc setmanes que va estar a la cartellera. Coincidint amb el 75è aniversari de les Brigades Internacionals, més de 5.000 persones van veure la versió anglesa del musical.

La versió catalana del musical es va estrenar el 2013 a Barcelona i va ser vista per gairebé 7.000 espectadors al llarg de 14 setmanes al Teatre del Raval també amb una gran acollida per part de crítica i públic. El 2016, el muntatge es va poder veure en castellà a Madrid, al Teatro Infanta Isabel. Està previst que a principis de 2018 la producció creui l’Atlàntic i es pugui veure a Ciudad Esperanza de Mèxic.

A partir de l’èxit del musical, es va fer una pel·lícula de la versió anglesa que ja s’ha projectat, entre d’altres ciutats, a Nova York, Limerick, Hamburg, Berlín i Barcelona.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*