“Germanes” a partit del dia 13 al Teatre Tantarantana

“Germanes” a partit del dia 13 al Teatre Tantarantana
07/02/2020 Redactor
La Geneviève, una advocada experta en conflictes internacionals, es veu obligada a passar la nit en una habitació d’hotel. Mentre espera que la tempesta de neu acabi a l’exterior, no s’imagina tot el que està a punt de passar dins de l’habitació 2121 i que desembocarà en una fortuïta trobada amb la Layla, perit d’una companyia d’assegurances.
La necessitat de posar paraules a les nostres necessitats, la humiliació que ens genera el silenci, el dolor per la pèrdua de la nostra història i la nostra llengua, són alguns dels temes que apareixeran en aquesta habitació entre dues dones que es troben de manera atzarosa.
Tantarantana i Arsènic Creacions presenten la seva tercera producció conjunta, confiant de nou en la direcció de Roberto Romei per la seva habilitat per conduir els intèrprets aconseguint propostes potents i plenes de matisos. El text seleccionat en aquesta ocasió és GERMANES, la proposta més intimista del reconegut autor canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad (‘Littoral’, ‘Incendies’, ‘Forêts’, entre moltes altres), reconegut internacionalment i amb més de vint obres escrites i traduïdes a diferents llengües.
A Germanes, Mouawad explica com la trobada casual entre dues dones, interpretades amb solvència i força per Lluïsa Castell i Mónica López, els donarà força per rebel·lar-se a una vida que no les pertany i trobar les paraules per trencar el silenci.
Durant els darrers vint anys, Wajdi Mouawad ha estat reconegut  internacionalment per la força de les seves paraules i la singular claredat de la seva estètica teatral. Ja sigui a través de les seves obres de teatre (més de vint fins ara, entre les quals destaquen LittoralIncendiesForêtsCiels et Tous des oiseaux, així com diverses peces per a públic jove, inclosos Alphonse i Pacamambo), les seves produccions (esmentem MacbethLes Troyennes et Les Trois Soeurs), o les seves novel·les (Visage RetrouvéAnima).

Wajdi Mouawad expressa la idea que “l’art és un testimoni de l’existència humana mitjançant el prisma de la bellesa”. Les seves obres s’han traduït a més d’una vintena d’idiomes i s’han presentat a tot el món, sobretot a Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Espanya, Japó, Mèxic, Austràlia i els Estats Units. L’abril del 2016 va ser nomenat director de La Colline, el teatre nacional francès.

Aquesta obra tindrà lloc del 13 de febrer al 8 de març al Teatre Tantarantana.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*