‘Eva contra Eva’ al Kursaal de Manresa

‘Eva contra Eva’ al Kursaal de Manresa
17/01/2020 Redactor

Aquest dissabte 18 de gener s’estrena Eva contra Eva al teatre Kursaal de Manresa, un thriller psicològic sobre el món del teatre escrit per Pau Miró i dirigit per Sílvia Munt. L’espectacle, que aquest hivern farà gira per diverses poblacions de Catalunya i les Illes Balears, es podrà veure al Teatre Romea a partir del mes de març. Aquesta producció de Bitò i el Teatre Romea presenta un joc de miralls divertit i complex entre dues generacions d’actrius, interpretades per Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín. Completen el repartiment Eduard FareloAndreu Benito i Marissa Josa.

Eva contra Eva és una comèdia inspirada en el clàssic All about Eve, de Joseph L. Mankiewicz. Dues actrius, de dues generacions ben diferenciades, han d’interpretar un mateix personatge. En aquesta coincidència topen dues maneres d’entendre la vida i la professió. L’actriu més jove lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conèixer. L’actriu més gran s’esforça per no permetre que el pas dels anys la faci desaparèixer dels escenaris. Però això no les converteix necessàriament en enemigues, sinó que tenen mirades complementàries i poden aprendre l’una de l’altra, sense cap necessitat de destruir-se. Se n’adonaran o acabaran devorant-se?

Els cinc personatges d’Eva contra Eva (el director, el crític, la representant i les dues actrius) fan servir el teatre per parlar de la vida i la vida per parlar del teatre. S’entreguen a aquesta professió amb tanta intensitat i devoció que sovint perden la capacitat de riure’s de si mateixos. I és en l’excessiva transcendència que atorguen a les seves vulnerabilitats, que es converteixen en meres vanitats, on rau la comèdia. Shakespeare deia que l’objectiu del teatre és posar un mirall davant dels espectadors per poder-hi reflectir les virtuts i els defectes de cada època. Tant de bo al mirall que ofereix Eva contra Eva puguem veure algunes de les nostres imperfeccions contemporànies amb un somriure a la cara.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*