Eulàlia Bergadà torna a Hiroshima amb un espectacle creat entre Barcelona i Holanda: Nixie (Deep Inside)

Eulàlia Bergadà torna a Hiroshima amb un espectacle creat entre Barcelona i Holanda: Nixie (Deep Inside)
09/01/2018 Redactor

Hiroshima aposta pel recolzament a la creació emergent amb Eulàlia Bergadà i el seu nou projecte Nixie (Deep Inside)

La sala Hiroshima ha tornat a apostar per la coreògrafa Eulàlia Bergadà escollint-la per participar en el programa d’intercanvi artístic INEXCHANGE, que ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Llull. 

Eulàlia Bergadà, artista associada a la sala, estrena l’espectacle Nixie (Deep Inside) després de la seva residència artística a Hiroshima i a Das Bravant (Tilburg – Holanda), estructura col·laboradora i còmplice d’Hiroshima.

Nixie (Deep Inside) és un solo on la ballarina interactua amb personatges procendents de la imatge i del so i on torna a compartir escenari amb la violinista Aloma Ruiz.

Nixie (Deep inside) es podrà veure a la sala Hiroshima el cap de setmana del 19 al 21 de gener.

Nixie (Deep Inside) és una obra de dansa contemporània on una ballarina sola interactua amb altres personatges procedents del so i del vídeo.

Nixie és una dona? una deesa? una sirena? la representació de l’ombra femenina?. Amb ella ens submergim en un viatge al fons de l’oceà a la recerca de la partícula més essencial de l’ànima, enfrontant-nos a la nostàlgia de l’oblit per seguir el pas del temps, deixant enrere formes passades, però mai la pròpia essència. A través de la dansa, de la imatge i del so, es vol transportar l’espectador a un viatge energètic, una explosió de llum des de les foscors clandestines de la festa. Metàfores i al·legories que ens baixen a les profunditats de la psique per capbussar-nos en el caos, riure’ns i alliberar-nos de les foscors que tots compartim i que són una gran font de creativitat i catarsi.

Eulàlia Bergadà crea la seva pròpia companyia el 2015 sota el seu nom per portar a terme diferents treballs. No és una companyia tancada, sinó que els seus intèrprets i col·laboradors són escollits segons les necessitats del projecte. Un element molt important que caracteritza les seves obres de dansa és la creació conjunta amb la música en directe, i des de fa tres anys, ha creat un tàmdem amb la violinista Aloma Ruiz.​

Eulàlia Bergadà s’inicia al món de la coreografia arran de la seva formació com a ballarina i intèrpret. Com a coreògrafa segueix desenvolupant el seu llenguatge escènic, on una de les constants és la idea que l’intèrpret és un canal expressiu entre el coreògraf i l’espectador. Graduada en dansa clàssica i contemporània, post-graduada per la cia IT Dansa i graduada en Coreografia del CSD (Carrera Superior de Dansa) a l’Institut del Teatre de Barcelona, des de fa tres anys comença a dirigir peces pròpies amb el propòsit de desenvolupar un llenguatge coreogràfic i escènic personal. Actualment és artista associada de la sala Hiroshima i està en creació de l’obra Nixie (Deep Inside) dintre del programa INEXCHANGE (Tilburg, Holanda) com a representant d’Hiroshima.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*