Els Pirates retraten una societat pendent de les aparences a partir de Molière al Teatre Akadèmia

Els Pirates retraten una societat pendent de les aparences a partir de Molière al Teatre Akadèmia
18/12/2019 Redactor

El Teatre Akadèmia i la companyia Els Pirates estrenen avui la nova producció conjunta La mascarada, una adaptació d’El burgès gentilhome de Molière que es podrà veure a partir fins el 12 de gener de 2020 al Teatre Akadèmia.

Els Pirates, que enguany han celebrat 18 anys de trajectòria, presenten una comèdia amb música en directe, retrat d’una societat pendent de les aparences, que ens demostrarà com l’ambició de voler ser influent, tenir un determinat status social i aparentar ser el que no s’és, és un denominador comú de tots els temps. Des de l’actualitat amb l’imperi de les xarxes socials, fins a l’època de Lluís XIV, quan es va estrenar El burgès gentilhome, que és de fet una de les obres mestres del gènere de la comèdia-ballet en la qual es van unir els millors comediants i músics del seu temps.

Ambientada al segle XVII, l’obra respira anacronismes i té subtils referències a l’actualitat (per exemple el menjar healthy, la moda o les tendències).

La mascarada és, en definitiva, una comèdia que beu del teatre de l’absurd i una crítica satírica a la hipocresia de la societat actual (i la del passat) regida pel que volem aparentar. Una creació col·lectiva d’Els Pirates, dirigida per Adrià Aubert, amb direcció musical d’Ariadna Cabiró, moviment a càrrec d’Anna Romaní i amb un repartiment format per Laura Aubert, Ricard Farré, Laura Pau, Anna Romaní, Ariadna Cabiró i Adrià Aubert.

La majoria de la música és l’original d’El Burgès gentilhome (amb violins, flauta de bec, viola, clavicèmbal i percussió), però també hi ha moments musicals que són creació pròpia de la companyia. Un concert actual tocat amb instruments històrics.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*