Els Pallapupas potencien les ganes de riure dels pacients adults de càncer

Els Pallapupas potencien les ganes de riure dels pacients adults de càncer
01/10/2018 Redactor

El programa impulsat per l’ONG de pallassos d’hospital Pallapupas a l’ICO per millorar l’estat d’ànim dels pacients oncològics adults té uns efectes altament positius sobre els malalts, segons indica el primer estudi d’impacte sobre els efectes de la intervenció dels pallassos d’hospital en pacients de càncer, els seus acompanyants i en el personal sanitari. L’estudi és un encàrrec que Pallapupas va confiar a la Unitat de Psicooncologia de ICO, i revela que la intervenció dels pallassos d’hospital redueix la tristesa i l’avorriment i augmenten la felicitat i les ganes de riure dels pacients malalts de càncer.

El programa, pioner a l’Estat es va iniciar el mes d’octubre de l’any 2015 a la planta d’Oncohematologia. Un any més tard es va ampliar a l’àrea de Consultes Externes, i a principis de l’any passat es va consolidar a Oncologia Radioteràpica. En l’actualitat, els Pallapupas tenen una gran presència a l’ICO l’Hospitalet, arribant anualment a 68.976 beneficiaris, entre pacients, familiars i personal mèdic i sanitari.

Tres anys després de la seva posada en marxa, el primer estudi d’impacte demostra els efectes beneficiosos de l’actuació dels pallassos professionals d’hospital en pacients oncològics adults.

L’estudi s’ha realitzat sobre una mostra de 195 pacients; 210 familiars-acompanyants i 31 professionalsen les àrees de Consultes Externes i sales d’espera d’Oncologia Radioteràpica de l’ICO l’Hospitalet, fent també una comparació amb un grup control.

L’anàlisi dels resultats indica que els sketchs de teatre dels Pallapupas, carregats d’humor i missatges positius, contribueixen a reduir la por i l’estrès dels pacients hospitalitzats i de les seves famílies.

En concret, entre els pacients, les actuacions dels Pallapupas durant les seves estades hospitalàries van ajudar-los a reduir la percepció del cansament; de desànim; de nerviosisme i ansietat; d’avorriment; de tristesa; d’enuig; de preocupació, de decepció i de por. Així mateix, els mateixos malalts afirmen que durant les visites dels pallassos sentien més ganes de riure i una major sensació de felicitat.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*