El Teatre Akadèmia estrena ‘NO EXIT’, una versió de Jean-Paul Sartre

El Teatre Akadèmia estrena ‘NO EXIT’, una versió de Jean-Paul Sartre
13/01/2017 Redactor

El Teatre Akadèmia porta a escena No Exit del 25 de gener al 19 de febrer de 2017. L’obra és una adaptació de Huis clos de Jean-Paul Sartre, considerada una peça essencial de les corrents existencialistes.

La companyia catalano-veneçolana La Salamandra presenta una versió contemporània d’aquest text estrenat l’any 1944, just abans de l’alliberament de París durant la Segona Guerra Mundial. “En aquesta societat on regna la incertesa, què suposa per a nosaltres la llibertat? Existir és per a Sartre triar i triar-se, i aquesta llibertat és alhora un bé preuat i una condemna” asegura la directora Loredana Volpe.

Formen part del repartiment Oriol Casals (El drac d’or, EGO, Els nois d’història), Aida Oset (Molt soroll per no res, La dama de les camèlies, Cites), Laura Pujolàs (La Col·lecció, Paraules d’Amor), Pau Sastre (Sobre el fenomen de les feines de merda, Kubala Moreno i Manchón ) i Jaume Viñas (Top girls, Quan arribi la tardor).

Loredana Volpe adapta i fa traduir de nou l’obra de Sartre per aconseguir que la força del missatge sartrià arribi de manera nítida als espectadors d’avui: l’existència comporta responsabilitat. L’eco dels clàssics de l’Europa devastada al llarg del segle XX ens desperta davant els reptes actuals.

Més de seixanta anys després de l’estrena, Jean-Paul Sartre i Simone de Beauvoircontinuen estant en voga. Recentment, el diari New York Times ha triat entre les deu millors publicacions de 2016 el llibre At the Existentialist Café: Freedom, Being, and Apricot Cocktails, un retrat de la britànica Sarah Bakewell sobre els pares de l’existencialisme europeu.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*