El tàndem Sala Hiroshima i Cinema Zumzeig desenvoluparan accions conjuntes per tal de creuar públics

El tàndem Sala Hiroshima i Cinema Zumzeig desenvoluparan accions conjuntes per tal de creuar públics
30/01/2018 Redactor

La sala Hiroshima i el Cinema Zumzeig, sales independents de teatre i cinema respectivament, activaran aquest any una bateria d’accions conjuntes amb l’objectiu de creuar continguts i públics entre les dues disciplines.

Els dos espais, que ja han posat en marxa un programa de promocions creuades per al seu públic habitual, programaran també de maner conjuntar dos esdeveniments al voltant de l’univers digital i la cultura visual a l’era d’internet.

L’estrna a Hiroshima de la peça Likes, de l’artista catalana Núria Guiu, artista associada a la sala, anirà acompanyada al Zumzeig per un programa especial que inclou una projecció una xerrada i una sessió de dj.

 

Likes, seleccionada per la plataforma europea Aerowaves com una de les millors peces emergents del moment, investiga la relació entre el valor social d’un like com a moneda de canvi en l’era digital, i la construcció del cos com a objecte/producte a les xarxes socials. La peça aborda diferents tendències de moviment dintre dels cercles de youtubers com el cover dance o les variants occidentals de la pràctica de ioga.

Per la seva banda, el programa al Zumzeig aprofundirà a l’univers digital amb una sessió de vídeos comentats i un espectacle musical al bar del cinema anomenat: “#ZZINTERNET: Cossos i Identitats”. Prenent com a punt de partida la peça de Núria Guiu, els col·lectius Visual 404 i Higo Mental tornen a generar un diàleg de vídeos on sondejaran noves i velles formes de representació dels cossos i les identitats, com explica la comissió de Noves Mirades formada per col·laboradors de la sala dedicada al setè art.

Els responsables de tots dos espais diuen que “D’aquesta forma, dos continguts, un audiovisual i musical i l’altre escènic, posen en comú i creuen, no només dos col·lectius artístics, dos espais i dos públics, sinó també dues mirades independents de l’escena cultural de Barcelona”.

 

 

Les dues sales han dissenyat una sèrie d’estratègies de comunicació en comú, amb accions coordinades en xarxes socials i el rodatge d’un clip d’Hiroshima que es projectarà a la pantalla del Zumzeig.

“Fidels al nostre posicionament com a projectes culturals independents de la ciutat, els dos espais entenem que la millor manera de projectar-ser i expandir-se es la interrelació, l’intercanvi i l’associació amb altres actors culturals amb objectius i públics similars”

Els equips dels dos espais estan convençuts de que existeix un públic curiós i transversal, cosmopolita i amb gana de descobrir nous llenguatges artístics i tenen voluntat de seguir reforçant els vincles de col·laboració a llarg termini.

També assenyalen que les grans semblances en relació als models de gestió d’ambdues sales, on prima una programació curosament seleccionada, una comunicació artesanal que imprimeix el caràcter independent dels dos projectes, un espai pensat i dissenyat per a un públic i per a un producte cultural concrets, així com equips joves i amb noves lògiques de treball.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*