El llibre i el disc de ‘Scaramouche’ arriben arreu de Catalunya en una gira de presentació

El llibre i el disc de ‘Scaramouche’ arriben arreu de Catalunya en una gira de presentació
19/11/2016 Redactor

Del 23 de novembre al 2 de desembre, Joan Lluís Bozzo i Albert Guinovart, els creadors d’SCARAMOUCHE, la gran comèdia d’aventures, amor i revolució de Dagoll Dagom ambientada en la Revolució Francesa, presenten al públic d’arreu de Catalunya el disc i el llibre d’aquest gran musical.

El nou projecte de creació pròpia de Dagoll Dagom arriba als públics de Lleida, Reus, Granollers i Sabadell de la mà dels seus creadors. Joan Lluís Bozzo, director i autor del llibret, i Albert Guinovart, responsable de la composició i l’orquestració, explicaran al públic d’aquestes ciutats catalanes els secrets de la creació d’un musical inspirat en les grans pel·lícules de capa i espasa com Scaramouche d’Stewart Granger, El presoner de Zenda, Els 3 Mosqueters, El Tulipán Negro o La carrosse d’or de Renoir i en grans lectures d’autors de teatre com Shakespeare i la seva Comèdia dels errors, passant per Goldoni, Molière i en el Büchner de La mort de Danton. Tot això queda reflectit en un llibre editat pel Grup 62 on es troba el diàleg de l’espectacle, amb un text de presentació a càrrec de l’historiador i periodista Toni Soler.

A més a més, cada exemplar compta amb una guia didàctica per treballar a les escoles, feta amb l’ajuda dels editors i docents Xavier Blanch i Laura Espot, on els alumnes dels centres educatius que visitin el Teatre Victòria trobaran activitats i exercicis per acompanyar l’obra. Més de 10.000 alumnes procedents de 121 centres educatius ja han vingut a veure l’espectacle.

LES CANÇONS D’SCARAMOUCHE, A CASA

La música d’Scaramouche és una creació d’Albert Guinovart que ret homenatge a grans artistes de l’imaginari sonor de tota una generació, que va des de Renato Carosone fins a Mozart, passant per les músiques de les pel·lícules d’aventures. L’espectacle combina, doncs, música clàssica, romàntica i popular i aborda cada grup de personatges —la noblesa, els comediants i el poble— amb un tractament específic. Aquesta distinció es fa extensiva a la seva procedència, adaptant la partitura als estils  musicals predominants a l’època a França i Itàlia.

El disc, enregistrat en directe al Teatre Victòria, recull un total de trenta temes i conté fragments enregistrats amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Joan Vives amb 60 músics que aporten la grandiositat sonora pròpia de les bandes sonores cinematogràfiques.

Les lletres estan escrites conjuntament per Joan Lluís Bozzo, Joan Vives, col·laborador habitual de la companyia i David Pintó, ajudant de direcció dels darrers espectacles de Dagoll Dagom. Al web d’Scaramouche (www.scaramouche.cat) podeu trobar-les totes. Vives també dirigeix els 13 músics que interpreten la música d’Scaramouche en directe a cada funció al fossat del Teatre Victòria.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*